Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

12 ællinger var strandet i træ – men så igangsatte Skovlunde-borgere en redningsaktion

En ellers ganske almindelig søndag tog lidt af en drejning, da en række Skovlundeborgere sammen igangsatte en redningsaktion af 12 ællinger, der var strandet i et træ.

Hvert år samles landsbylauget i Gl. Skovlunde ved gadekæret i Skovlunde for at rydde op.

Her handler det om at få fisket det sidste års affald op fra vandet. Og det er ikke så lidt, der kan gemme sig her. I gadekæret kan man nemlig finde alt fra cykler, indkøbsvogne og poser fra McDonalds – og søndag var det så igen blevet tid til den årlige oprydning.

Sidste år overlevede ællingerne ikke, så derfor besluttede vi os i fællesskab for, at det ikke måtte ske igen

Men i år tog den oprydning lidt af en drejning. For pludselig blev fiskeriet efter affald i gadekæret byttet ud med en regulær redningsaktion, der både involverede en stige, en sort murerspand, et lyserødt fiskenet og intet mindre end 12 små ællinger og deres rappende andemor.

Det fortæller Jens Axelsen Minnet, der er bestyrelsesmedlem i landsbylauget, og som altså deltog både i oprydningen og også i den efterfølgende redningsaktion.

LÆS OGSÅ: Tommy elsker at tage billeder af Skovlunde: “Livet er herligt som pensionist”

Ællinger døde sidste år

Hele aktionen udspillede sig, da oprydningen ved gadekæret så småt var ved at være slut. For der begyndte en andemor at skræppe for foden af et træ ved gadekæret. Oppe fra træet kom nogle piplyde som svar på andemorens skræpperi.

Artiklen fortsætter efter billedet…

En af Skovlunde-borgerne hentede en høj stige for at få ællingerne ned fra træet. Foto. Jens Axelsen Minnet.

 

»En af dem, der bor ved gadekæret, fortalte, at de også havde hørt ællinger fra det træ sidste år, men der havde de besluttet sig for ikke at gribe ind, da dyrene plejer at klare den slags selv,« siger Jens Axelsen Minnet og fortsætter:

»Men sidste år overlevede ællingerne ikke, så derfor besluttede vi os i fællesskab for, at det ikke måtte ske igen. Så en hentede en stige, en anden hentede en spand, og en af børnenes lyserøde fiskenet kom også i brug.«

Andefamilien havde da også gjort aktionen en smule besværlig for Skovlunde-borgerne. For ikke nok med, at andefamilien havde bygget reden højt oppe, så havde de også lavet deres rede i en udhuling i træet.

»Hvis ællingerne skulle klare det selv, så skulle de første kravle op af en udhulning på en halv meter, og derefter hoppe ned fra træet i flere meters højde,« siger Jens Axelsen Minnet.

Alle kom uskadte ned

Med det lyserrøde net kunne ællingerne fiskes op fra udhulningen. Og med en sort murerspand blev de hejst sikkert ned på jorden.

Et lyserrødt net blev ællingernes transport fra træets udhulning og op i den sorte spand. Foto: Jens Axelsen Minnet.

 

»Mange af børnene synes jo, at det var virkelig sjovt at følge med i den her redningsaktion af ællingerne,« siger Jens Axelsen Minnet, der forudser, at landsbylauget nok i fremtiden må holde øje med den udhulning i træet.

»Alle ællinger og andemoren var friske efter redningsaktionen, og gik ubesværet fra stedet. Nu har jeg ikke selv været ved gadekæret siden, så jeg ved ikke, om andefamilien er blevet lige netop der. Men det bliver da sjovt at støde på dem igen,« afslutter han.

Andermor og de 12 ællinger gik ubesværet fra stedet efter aktionen. Foto: Jens Axelsen Minnet.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!