
15-årig pige scorede ni mål mod Eagles' ligahold
Torsdag blev den årlige kamp mellem Gl. Hjortespringskole og Herlev Eagles spillet med en sejr til skoleeleverne på 12-11.
»Det var da godt, at I kunne score mål igen,« lød det med et glimt i øjet fra Herlev Eagles' direktør Anders Mouritsen med henvisning til Eagles' 11 mål torsdag formiddag.
Klubben har haft en forfærdelig periode på mere end en måned i Metalligaen med nederlag på nederlag og ikke en eneste vunden kamp, og derfor kunne det måske have lunet med en sejr, da de mødte Gl. Hjortespringskole i den årlige årlige dyst mellem skolen og ishockeyholdet i skøjtehallen. Også her blev det dog til et nederlag, da Eagles tabte 11-12.
Det skal dog siges, at det skete med smil på læben, og ishockeyspillerne ind i mellem lod skoleeleverne nemt komme frem til chancer og mål, og dommerne kan mildt sagt også siges at være Gl. Hjortespring nådigt stemt i kampen.
De får et tilhørsforhold til Herlev, de ellers ikke ville få
Syv år på bagen
Selvom det var en showkamp, imponerende eleverne fra Gl. Hjortespring ganske godt. Det er tydeligt, at flere af dem træner fast med Eagles' spillere hver mandag, og flere af dem går til ishockey. Især gjorde 15-årige Cecilie Steenberg Hansen sig bemærket, hun scorede ni ud af de 12 mål. Hun er i gang med sin tredje sæson, hvor hun går til ishockey.
Kampen mellem Herlev Eagles og Gl. Hjortespringskole er en tradition med syv år på bagen og er et led i et samarbejde mellem Herlev Eagles og Herlev Kommune. Her har kommunen afsat en pulje penge, hvor tre elitesatsninger (ishockey, basketball og bordtennis) får støtte. Som en del af den støtte skal klubberne involvere sig i et eller flere samarbejder, som løfter kommunale kerneopgaver – og i særdeleshed for borgere i udsatte positioner.

Får tilhørsforhold
I Herlev Eagles tilfælde gør det sig gældende ved to projekter med henholdsvis Ungdomsskolen og specialskolen Gl. Hjortespringskole. Elever fra skolen kan således træne med Eagles hver mandag, komme gratis til kamp, og så er der den årlige dyst i februar.
»De udenlandske spillere kommer udefra og bor i byen og har masser af tid, når de ikke lige selv træner eller spiller kamp, de får et tilhørsforhold til Herlev, de ellers ikke ville få. Det er virkelig dejligt at medvirke i som klub, at se elevernes glæde er det hele værd,« har Herlev Eagles direktør, Anders Mouritsen, tidligere udtalt til Herlev Bladet.
LÆS OGSÅ: Herligt at gå i skole, når der er ishockey på skemaet
Der er lukket for kommentarer