Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

400 bamser afleveret til indlagte børn i Herlev

I sidste uge blev 400 bløde bamser afleveret på Herlev Hospital til de børn, der lige nu er indlagt. Håbet er, at bamserne skal gøre indlæggelsen til en tryggere oplevelse.

At være indlagt på hospitalet er næppe noget, som de fleste ligefrem går og drømmer om. 

Men for børn er det unægteligt en mere overvældende og skræmmende oplevelse at være indlagt på et landets hospitaler, end det er for voksne.

Derfor har TrygFonden hvert år siden 2007 uddelt såkaldte krammebamser ved navn Thea og Theo til indlagte børn.

I alt 40.000 krammebamser er blevet kørt ud til landets børneafdelinger. Foto: TrygFonden.

 

Og tirsdag i sidste uge blev der så leveret 400 bamser til børn i behandlings- eller udredningsforløb på Herlev Hospital.

»Vores erfaringer viser, at krammebamserne gør en stor forskel, særligt når de bliver introduceret tidligt i forløbet og er med hele vejen. Så bliver Thea eller Theo en fortrolig ven, der giver støtte, trøst og tryghed i hele forløbet, og som også bliver en fast del i barnets hverdag, når det kommer hjem fra hospitalet,« siger Galina K. W. Plesner, der er projektchef og ansvarlig for krammebamserne hos TrygFonden, i en pressemeddelelse.

I alt 40.000 bamser blev delt ud i hele landet

I alt 60.000 danske børn bliver hvert år indlagt på landets hospitaler og specialklinikker.

Og i sidste uge blev der således kørt hele 40.000 Thea’er og Theo’er ud til børneafdelinger i hele landet.

Bamserne kan bruges til at berolige børnene, når de skal undersøges og behandles. Bamsen kan endda blive en del af fortællingen, når et ellers kompliceret behandlingsforløb skal forklares for barnet.

Siden 2007, hvor de første krammebamser blev delt ud, er bamsen blevet udviklet. Sidste år fik bamsen et bæredygtigt løft, der bød på en broderet snude og broderede øjne, ligesom stoffet er af 100 procent genvunden polyester fra plastikflasker.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!