Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

43 nye LUX(us)-boliger til unge

Kommunerne til den kommende letbane bygger ungeboliger på livet løs. I Herlev skyder 43 nye ungdomsboliger op kaldet LUX i starten af det nye år. Og der kommer formentlig flere til.

Der er rift om boligerne i hovedstadsområdet – også for unge håbefulde tilflyttere, som kommer til hovedstaden for at studere. Derfor bygges der kollegie- og ungdomsboliger på livet løs. Primært i København, men også i kommunerne omkring som for eksempel Lyngby Taarbæk og Herlev, hvor 43 moderne ungdomsboliger under navnet LUX står klar i starten af 2019.

Dermed får Herlev formentlig besøg af endnu flere unge studerende udover dem, der bor på de tre kollegier, som kommunen i forvejen dækker over. Det er Herlev Kollegiet, Hjortespring Kollegiet og Kagså Kollegiet.

Flere nye boliger
I modsætning til kollegieværelserne bliver de nye boliger i LUX en del større og breder sig over 49 kvadratmeter fordelt på køkken/entré, badeværelse og stue/soveværelse til en forventet månedlig husleje på 4.800 kroner plus forbrug.
Det er Boligforeningen 3B, som sammen med KAB står bag opførelsen, der bliver en del af det større byggeri Den Grønne Fatning på Hørkær.
Udover LUX oplyser AP Pension, at man arbejder på at realisere et lignende projekt med boliger til unge, og at der i nær fremtid er nyt om den sag.
Deltag i undersøgelse om unge og boliger
Stor efterspørgsel

Efterspørgslen efter kollegie- og ungdomsboliger er da også stor i hovedstadsområdet. For eksempel bygger Københavns Kommune 6.000 ungdomsboliger frem mod 2021, mens blandt andet også Lyngby-Taarbæk, frem til 2020 opfører mere end 1.700 nye ungdomsboliger.

Ifølge en opgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen var der i slutningen af 2016 godt 68.700 studerende i København og knap 12.400 ungdomsboliger i starten af 2017. Det vil sige groft sagt en bolig til hver femte studerende.

LÆS OGSÅ: Boligkø til Den Grønne Fatning

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!