Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

49-årig dømt for at true og chikanere eks gennem to år

En herlevborger har været i retten tiltalt for i næsten 50 forhold systematisk at have truet sin eks.

‘Om jeg skal dø kommer du til at bøde for det her med mine piger, det er helt sikkert. (…) Jeg flår jeg i to I møgsvin og så en kollega.’

Det er nogle barske trusler, som en 49-årig herlevborger i sidste uge blev dømt for at have givet til sin eks. Ifølge anklageskriftet både via SMS og i et utal af telefonsamtaler, som han og sin tidligere partner har haft i perioden fra 29. april 2018 til 28. februar 2020.

LÆS OGSÅ: Skal bestemme mere over egen skolegang

I alt 48 forhold dvs. lovbrud var han tiltalt for. Blandt andet i 25 telefonsamtaler at have truet sin eks på sådan en måde, at det ‘fremkaldte alvorlig frygt for hendes liv, helbred og velfærd’. Derudover i endnu flere SMS’er at have overtrådt et polititilhold mod at kontakte og forfølge sin eks i fem år.

Retten i Glostrup fandt dog ikke den 49-årige skyldig i alle forholdene. Derfor blev straffen også derefter. En kombinationsdom bestående af tre måneders ubetinget fængsel og ni måneders betinget.

Kunne ikke stoppe

Overordnet set blev herlevborgeren dømt for både trusler, vidnetrusler og overtrædelse af lov om tilhold. Tilholdet fik han klokken 10.47 25. april 2019. Alligevel fortsatte han ifølge anklageskriftet med at sende sms’er allerede samme aften mellem klokken 20.10 og klokken 20.45. Og i de følgende måneder helt frem til 28. februar 2020.

Den sidste tekstbesked, han ifølge anklageskriftet sendte til sin eks, som dermed brød tilholdet, var følgende:

‘Du skal ikke forvente og få pigerne tilbage. Håber du fik sagt ordentligt farvel.’

Manden blev dømt i overensstemmelse med paragraf 266 i Straffeloven om trusler. Den kan give fra bøde og op til to år. Derudover paragraf 123 i Straffeloven, som kan give fra bøde og op til otte år og endelig i forhold til Lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!