Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Årets pensionistskovtur var et kæmpe hit

Tre dage. Tolv busser. 680 glade pensionister fra Herlev. Årets pensionistskovtur til Gisselfeld Kloster og sejltur på Karrebæk Fjord var en bragende succes.

Mandag, tirsdag og onsdag i denne uge var Herlevs pensionister på den årlige pensionistskovtur. Alle tre dage startede i Herlev Medborgerhus med morgenmad og kaffe. Herfra kørte der hver dag to busser til Gisselfeld Kloster og to busser til en sejltur på Karrebæk Fjord.

Ifølge Jørgen Mulbjerg, der er en del af den arbejdsgruppe, som arrangerer pensionistskovturen, så har der været omkring 680 glade pensionister i alt med på årets skovtur over de tre dage.

»Det er gået super fint. Jeg har ikke hørt nogen, der har talt dårligt om det. Mange kom faktisk hen og gav udtryk for, at det var super godt,« siger han.

Derudover fortæller Jørgen Mulbjerg, at arbejdsgruppen også synes, det har været en god oplevelse, fordi alle har været så positive.

»Det er en af de mest positive pensionistskovture, jeg har været med på. Og det giver også en stor vilje til at fortsætte arbejdet. Vi laver også en skovtur igen til næste år, og vi går nok snart i gang med arbejdet. Der er jo mange brikker, der skal falde på plads,« siger han.

LÆS OGSÅ: Ole opdagede modermærkekræften i tide

Ifølge Jørgen Mulbjerg skyldes årets skovsturs store succes en kombination af tre ting: Det gode vejr, interessante seværdigheder og afstand til corona.

»Da vi holdte skovtur i 2021 kunne man godt mærke, at folk var mere forskrækkede og påpasselige i forhold til corona, og holdte lidt mere afstand til hinanden. I år kunne man mærke, at folk har fået corona lidt på afstand. De ville gerne ud og opleve noget igen. Man kunne mærke, at folk slappede mere af og turde være med,« siger han.

Rundvisning og sejltur

I år var der to forskellige ture, man kunne melde sig på. På Gisselfeld Kloster fik pensionisterne en rundvisning med en guide, der fortalte om klostrets historie. Pensionisterne blev delt i to hold med med 50-60 mennesker på hvert hold.

»Det overraskede mig faktisk. hvor mange der var glade for rundvisningen. Og ham guiden var rigtig god til at fortælle. Han talte højt, klart og tydeligt, så alle kunne forstå det. Det var en rigtig flot og god tur. Der var da også mange, der gav udtryk for, at de gerne selv vil besøge Gisselfeld igen en dag,« fortæller Jørgen Mulbjerg.

Den anden skovtur foregik på vandet, da Rundfart Friheden tog pensionisterne med på en sejltur på Karrebæk Fjord, hvor pensionisterne blandt andet fik mulighed for at se Gavnø Slot fra vandsiden.

LÆS OGSÅ: Lærerforening i Herlev om forbud mod tørklæder i folkeskolen: ‘Det er ikke en god ide’

»Vi sejlede i halvanden time, så folk kunne virkelig få snakket sammen. Det var en rigtig fin tur. Det var ligesom at sejle på en spejlblank sø,« fortæller Jørgen Mulbjerg.

Efter rundvisning og sejltur kørte alle fire busser til restaurant De Hvide Svaner i Karrebæksminde, hvor der blev serveret smørrebrød, kaffe og lagkage. Senere underholdte De Kongelige Tenorer med operasang og god humor, inden de fire busser kørte tilbage til Herlev Medborgerhus.

Her blev der serveret røde pølser og en øl eller vand. Herlev Musical & Teater stod for aftenens sidste underholdning, hvor de sang velkendte sange, som pensionisterne sang med på.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!