Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anmeldelse: Bandet bar Anne Linnet i Herlev – og det havde hun til fulde fortjent

Anne Linnets stemme er ikke, hvad den har været. Og det ved hun heldigvis godt.

Herlev Festuge 

Hvad: Anne Linnet

Hvor: Store Scene

Hvornår: Lørdag 3. september kl. 16.30

Man ved at man er til koncert med en legende, når første nummer er en stor fællessang. Og sådan var det, da Anne Linnet og ikke mindst hendes band trådte på Store Scene lørdag eftermiddag.

Første nummer var ‘Tusind stykker,’ og så langt så godt. Men der gik desværre ikke mange numre, før det var til at høre, at Anne Linnets stemme er slidt. Det modsatte ville næsten være mærkeligt, når man tænker på, hvor mange år hun har lavet underlægningsmusikken til danskernes liv.

Det gode ved det hele synes at være, at det ved Anne Linnet godt. Og derfor havde hun også tre helt formidable korsangere med på scenen, som tog mere og mere over, som koncerten skred frem. Klogt træk af en klog legende. Mindre klogt virkede det, at Anne Linnet efter den første fællessang havde en lang periode med nye sange, som ganske få kendte. Så gik der sniksnak i den blandt publikum, hvor enkelte begyndte at sive ud i festugen for ‘lige at gå over og se, om de andre har fundet på noget,’ som en mand bag denne anmelder formulerede det, før han vandrede ned mod øl-striben. Den passage i koncerten var på grænsen til at blive kedelig, selvom man må have respekt for en kunstner, der stadig står på sin ret til at bringe nyt til bordet og til festen. Men lige i tilfældet Herlev Festuge var de fleste nok mest bare kommet efter festen. Den brød da også ud, da sange som ‘Den jeg elsker’ blev sunget – mest af koret, og da den afsindigt smukke ‘Smuk og dejlig’ blev leveret.

»Den her sang kræver virkelig en stemme, og i dag er det Julie, der er den stemme,« sagde Anne Linnet, før hun lod sin korsanger fremføre ‘Det er ikke det, du siger.’ Det gjorde hun fremragende.

Det er sjældent set, at en frontperson takker sit band så meget som Anne Linnet gjorde lørdag eftermiddag i Herlev. Det var helt på sin plads. Ligesom det var helt på sin plads, at de bar hende frem. Det har hun og ikke mindst den sangskat, hun har skabt til fulde fortjent.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ingen fest i det grønne 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!