Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anmeldelse: Knivskarpt lejemål – se det før din nabo

Herlev Musical og Teaters udgave af Rent er en forrygende forsamling af store stemmer og et sceneshow, der brøler af styrke. Og så er der noget med en ko, som du simpelthen bliver nødt til at opleve.

Der er et par gange under premieren på Rent i Herlev Teaterbio torsdag aften, hvor salen virker for lille. Ikke til at i rumme det überbegejstrede premierepublikum, der har sagt nej til kolde fadøl i sommeraftensolen og er gået ind i mørket, men til den storhed, der bliver leveret på scenen.

Her sender et fuldstændigt forrygende ensemble fra Herlev Musical og Teater af og til så meget power ud over publikum, at det der med at blive blæst bagover bliver til virkelighed. På den helt fede måde.

Rent er historien om en flok skæbner i New York, der slider sig igennem tilværelsen med al den modstand udlejere (og der har vi vel alle været på et tidspunkt), afhængighed, sygdom og ikke mindst den smertefulde kærlighed giver dem.

De slås med alt det, der spænder ben for deres forskellige ønsker om at leve et liv i takt med det, der gør dem lykkelige. Og så kæmper de med og mod de forandringer, der i 80’erne og 90’erne skulle drive kunstnere og andre frisindede folk ud af byen til fordel for rene linjer og en by, som turisterne kunne tage stilsikre billeder af.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet

Den her scene skal du se. Den kan ikke beskrives. Foto: Jannik Jac Yhde

Der er noget med den ko

Det er en historie med saft og kraft, og det er der heldigvis også til overflod i skuespillerne hos Herlev Musical og Teater. Særligt når scenen er fyldt med alt, hvad der kan synge og danse, går det hele op i en højere enhed, der blæser storby og storhed ud over Herlev Teaterbio. De store fællesscener er simpelthen bare så skarpe og flotte. Det er tydeligt, at der er tænkt over hver en deltajle og hvert et par knaldrøde gummistøvler.

Hele forestillingen bliver bundet stilsikkert sammen af Stefan Lorenz Olsens lækre stemmebånd i rollen som Mark Cohen, og Mathias Lakshøj-Hansen og Maria Kinnerup er smerteligt smukke i deres fremstillling af det kærlighedsforhold mellem Mimi og Roger, der er alt for leveringsdygtig i tvivl og smerte.

Johan Engel Bolving er en fest med dybde i rollen som Angel, og han får smukt med- og modspil af Martin Fredensborg Nielsen, der spiller Tom. Chris Byskov Cornaby er slesk på den gennemførte måde som Benjamin Coffin III.

Den måske største gevinst finder man i Stephanie Lüders Johansen og Ophelia Willey, der syger deres komplicerede forhold ud som Joanne og Maureen, så man bare vil se mere.

Sidstnævnte leverer en optræden, der handler om noget med en ko og en måne. Men det skal du se. For det må du simpelthen ikke gå glip af.

Den fuldfede julemad

Forestillingen er alt for lang. Det er lidt som med julemaden, vi elsker den, men på et tidspunkt er man simpelthen så fyldt op af de fuldfede, velsmagende retter, at man bare trænger til – lidt mindre. Og så er det svært at høre præcis, hvad der står i de sangtekster, der binder det hele sammen.

Men det er småting i et ellers knivskarpt lejemål, som du skal se før din nabo. Hiv gerne din teenanger ud af mobilen og med, for der er guldkorn om livet at hente. Og så er der også et guldkorn i, hvor fuldstændigt vanvittig dygtig man kan blive, hvis man øver sig, vil det helt vildt og øver sig noget mere, som alle involverede i Herlev Musical og Teater tydeligvis har gjort. Amatører? Den må de længere ud på landet med. Helt til Jylland blev der sagt.

PS: Der står på denne anmelders blok: ‘Husk at skrive at bandet er for fedt.’ så: ‘Bandet er for fedt!’

Rent kan opleves i Herlev Teaterbio til og med den 17. juni.

ANDRE HISTORIER: Louise-drabet dag 9: Lokal borger udpegede tiltalte fire dage efter drabet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!