Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ballerup Kommune vil være klimaneutral fem år før Herlev

I Ballerup Kommunes forslag til hvilke indsatser kommunen, borgerne og virksomhederne skal gøre for at nedbringe CO2-udledningen inviteres skovlundeborgerne til at komme med inputs frem til og med 30. april.

Genbrug, affaldssortering og økologi. Der er mange måder at støtte miljøet på, og hvordan vi kan gøre det i fællesskab, og hvilke mål vi skal stile efter at opnå, har Ballerup Kommune nu givet sit bud på i forslag til klimapolitik og klimahandleplan. Her sigter man efter at reducere CO2-udledningen med 85 procent i 2030 og være CO2-neutral senest i 2045.

LÆS OGSÅ: Opbakning til at give stationspladsen en overhaling

Det er vel at mærke mere ambitiøst end for eksempel i Herlev, hvor målet er at sænke CO2-udledningen med mindst 80 procent i 2030 og at være CO2-neutral senest i 2050.

Vil inddrage borgerne

Den ny klimapolitik- og handleplan i Ballerup er stadig et FORSLAG og er udarbejdet i samarbejde med over 300 lokale aktører. Borgere i alle aldre, erhvervsliv, skoler, forsyningsselskaber, fritidsforeninger, Grønt Råd, medarbejdere, politikere og Udvalget for grøn omstilling.

Inden man vedtager indsatserne, oplyser Ballerup Kommune, at man meget gerne vil have inputs fra skovlundeborgerne og gerne senest 30. april.

Derudover oplyser kommunen, at der frem til fristen vil være en række grønne arrangementer blandt andet fællesspisning to tøjbyttedag, som alle kan deltage i.

LÆS mere om dem her.

Ballerup Kommunes klimapolitik og klimahandleplan forventes endeligt vedtaget af kommunalbestyrelsen i juni 2023.

LÆS klimahandleplanen her.

LÆS klimapolitikken her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!