Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bedst til at melde sig ind – dårligst til at være aktive

Herlev er den kommune i Storkøbenhavn, hvor den største del af indbyggerne er medlem af en idrætsforening. Samtidig er det den af kommunerne, hvor flest ikke lever op til WHO’s minimumsanbefaling for fysisk aktivitet. Der viser en rapport fra DGI Storkøbenhavn.

Nogen i Herlev må have dårlig samvittighed.
Herlev er nemlig den kommune i Storkøbenhavn med flest idrætsmedlemsskaber pr. indbygger og den højeste andel indbyggere, som ikke lever op til verdenssundhedsorganisationen WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet.
Det viser en ny rapport, som DGI storkøbenhavn har udsendt, hvor de sammenligner 11 kommuner i Storkøbenhavn.
Læs også: HI Fitness lukker for ventelisten
»Hvis vi skal være hardcore, så tyder det på, at det, at man er en del af foreningslivet, ikke er nok til at være sund. Hvis man er medlem af en forening og så tager ud og svømmer eller spiller badminton en time om ugen, så er det ikke nok til at være sund,« siger Kasper Lund Kirkegaard, som er idrætspolitisk konsulent i DGI Storkøbenhavn.
Ifølge rapporten fra DGI Storkøbenhavn har Herlev et samlet medlemstal, der svarer til næsten 50 procent af indbyggertallet. I rapporten fremgår det også, at 31,4 procent af Herlevs indbyggere ikke lever op til WHO’s minimumanbefaling for fysisk aktivitet.
Tallene bygger blandt andet på rapporten ‘Danskernes sundhed’, som blev udsendt af Sundhedsstyrelsen i 2017.
Læs meget mere i Herlev Bladet i denne uge.
Læs også: Stadion blev åbnet med tale og trekamp

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!