Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Beslutningen er truffet – Amalie fra Herlev skal nu være professionel golfspiller

Før årsskiftet skulle 18-årige Amalie Leth-Nissen beslutte, om hun ville fortsætte som amatør, eller om hun ville være professionel golfspiller. Nu er valget truffet, og hun er klar til at spille med om de største titler.

Det var en noget grublende Amalie Leth-Nissen, som Herlev Bladet fangede lige inden årsskiftet til en snak om hendes seneste store præstation til turneringen, der kaldes Tourskolen.

Her havde hun nemlig spillet sig til muligheden for at lægge tiden som amatørgolfspiller bag sig og træde ind i de professionelle rækker. En beslutning, som hun havde frem til 16. januar til at træffe.

De er heldigvis forstående og bakker mig op i jagten på min drøm

Men den store beslutning har det 18-årige golftalent truffet før tid, og hun er nu klar til at prøve kræfter med livet som professionel golfspiller.

»Efter at have været en del af den internationale amatørelite, siden jeg var 14 år, føles det både rigtigt og naturligt for mig at tage skridtet til en scene, hvor jeg hver uge skal spille op til mit bedste for at være med i toppen,« siger Amalie Leth-Nissen i en pressemeddelelse.

Amalie Leth-Nissen er klar til at jagte sin drøm om at være professionel golfspiller. Foto: Jesper Vinzents.

Vil stadig tage sin studentereksamen

Da Herlev Bladet spurgte ind til, hvad der vejede for og imod beslutningen, fortalte Amalie Leth-Nissen, at hun særligt skulle overveje, om livet som professionel kan hænge sammen med livet som gymnasieelev.

Ud over ofte at befinde sig på golfbanens grønne græs, så har hun nemlig sin daglige gang på Falkonergårdens Gymnasium, hvor hun er tilknyttet Team Danmark. Og hun mangler stadig halvandet års skolegang, før hun kan kalde sig student.

LÆS OGSÅ: To Herlev-klubber går sammen om velgørenhedskamp: “Det er helt fantastisk”

Men som professionel har man mere end 20 ugers årlig rejseaktivitet, så det bliver noget af en udfordring at få alle enderne til at nå sammen, fortæller Amalie Leth-Nissen.

»Jeg har allerede været vant til meget rejseaktivitet i de seneste mange år, men det er klart, at der skrues yderligere op nu. Selvfølgelig er det hårdt at skulle indhente pensum i de uger, jeg er hjemme, ligesom det er specielt at skemalægge aftaler med venner og veninder, men de er heldigvis forstående og bakker mig op i jagten på min drøm,« siger hun. Gennem struktur og minutiøs planlægning samt med støtte og forståelse fra team Danmark, lærere og vejledere på gymnasiet, tror golfspilleren på, at både studier og sport nok skal blive en succes.

Rejser sammen med far

De mange uger med rejseaktivitet kommer Amalie Leth-Nissen til at tilbringe sammen med sin far, Christian Leth-Nissen, der fungerer som hendes chauffør, manager og caddie.

»Min far har været med på næsten alle rejser, siden jeg var 12 år. Det har været vigtigt for mig, at kunne fortsætte med det, som jeg føler mig tryg ved,« siger Amalie Leth-Nissen.

I begyndelsen er det planen, at det unge golftalent blot skal fokusere på at blive bedre og skabe nogle resultater i Ladies European Tour. På længere sigt er det målet at etablere sig på Ladies Professional Golf Association Tour i USA.

En anden faktor i beslutningen om at blive professionel har været at få styr på økonomien. Her har Dansk Golf Union, hjemmeklubben Smørum og en række sponsorer i første omgang skabt muligheden for, at Amalie Leth-Nissen nu kan spille med om de helt store titler. Men jagten på yderligere sponsorer foregår fortsat.

Amalie Leth-Nissen skal spille sin første turnering som professionel den 2.-5. februar til Magical Kenya Ladies Open.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!