Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Biltest: Kompakt Kona med alt hvad hjertet begærer

Hyundai’s Kona-model fylder mindre end en typisk SUV, men har mindst lige så meget at byde på

På afstand ligner den en typisk SUV, men går man tættere på Hyundai’s nye

-model, er den mere kompakt og fylder ikke nær så meget. Og det kan der være mange fordele ved. Specielt hvis man kører i de større byer.

Noget som Kona-bilen, ikke at forveksle med kone-bilen, er fuldt ud gearet til.

Med sine 120 hestekræfter og seks gear er den temmelig vaks, og det er godt. For eksempel når der i en snæver vending skal reageres hurtigt.

Derudover gør dens størrelse og de tekniske finesser som for eksempel bakkamera, at den er nem at få i bås – ikke sætte i bås vel at mærke, for den er udpræget sin egen.

Tænkt på sikkerhed

Udover sit skarpe look og bilens SUV-prægede ydre er den proppet med behagelige og nyttige bekvemmeligheder.

Ikke mindst er der tænkt på sikkerheden med en vognbaneassistent, der reagerer med lyd og et automatisk rat, der sørger for, at bilen bliver i sin vejbane. Man kan rent faktisk mærke i rattet, at det styrer bilen tilbage på ret køl, hvis den er på vej over i rabatten.

Derudover sørger en digital assistent i et display i instrumentbrættet for at give gode råd.

Som for eksempel hvis man har kørt i lang tid uden pause. Så tilråder den, at man tager en ’kaffepause’. Eller hvis man ikke holder hænderne på rattet, så bliver det også påtalt. Endelig er der også gode råd til økonomikørsel herunder hvornår man bør skifte gear, og hvor meget brændstof man bruger på sin kørsel.

Efter hver tur får man desuden oplyst sine kørselsinformationer som for eksempel, hvor langt man har kørt, hvor meget benzin man har brugt og så videre.

Læs også: Fræk singlebil går ikke ned på udstyr

Helt i tråd med 2018

Som et ekstra krydderi er der sørget for, at Hyundai Kona også i høj grad er et produkt af sin tid.

Som en obligatorisk del af indmaden er der nemlig mulighed for at tilslutte og synkronisere sin iPhone til bilens otte tommer store touchscreen.

Det betyder, at man får let adgang til sin mobiltelefon via skærmen og kan bruge sine apps, mens man kører. Noget der for eksempel er relevant, hvis man vil bruge Google Maps til sin naviation, da den oftest vil være fuldt ud opdateret kontra en gps, der skal opdateres hver for eksempel hver tredje måned.

Derudover bliver det også nemmere  og mere sikkert at ringe, høre musik og tjekke beskeder i bilen, som i dag er noget, der fylder meget i manges hverdag.

Hyundai Kona er trods sin størrelse også rummelig og kan udmærket fungere som en mindre familiebil, men den er selvfølgelig også et oplagt alternativ til bil nummer to. En smart mini-SUV i tråd med tiden.

Bilen blev venligst stillet til rådighed af Hyundai Ballerup, Andersen Biler.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!