Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Blomsterhandler donerer dagens omsætning til jordskælvsramte ofre: Ved hvordan det er

Efter et kraftigt jordskælv ramte Tyrkiet i mandags, har blomsterhandler Halit Demirok besluttet sig for at donere dagens omsætning til jordskælvsramte ofre i Tyrkiet, hvor han selv har familie.

»Jeg har selv oplevet et jordskælv i 1999 i Tyrkiet, så jeg kender godt til, hvordan folk har det derovre nu. At de har brug for hjælp, at de har brug for tøj og alt muligt.«

Sådan siger 41-årige Halit Demirok, der ejer blomsterbutikken, Center Blomster Herlev, i Herlev Byagde 7. Han har selv har haft oplevelsen af et jordskælv helt tæt på livet, og derfor føler han, at han kan relatere til, hvad de jordskælvsramte ofre går igennem. Herudover har nogle fra hans familie selv mærket til jordskælvet i Tyrkiet.

»Jeg har selv familie dernede. De har ikke mærket til det (jordskælvet, red.) lige så meget, som andre har, men de har mærket det. Min far og mor har i hvert fald mærket det. Men de har alle det heldigvis godt,« siger Halit Demirok.

I starten af ugen blev Tyrkiet ramt af et voldsomt jordskælv. Dødstallet fortsætter med at stige, og mange står uden tag over hovedet. Derfor har flere lande valgt at sende hjælp til de jordskælvsramte ofre i Tyrkiet, blandt andet ekspertteams til at hjælpe med at finde ofre under murbrokkerne og penge til mad, vand og varme. Derfor har Halit Demirok valgt at donere dagens omsætning fra blomsterbutikken til de jordskælvsramte ofre i Tyrkiet, som butikken i går annoncerede på Facebook.

Da Halit Demirok selv har oplevet et jordskælv, føler han, at han kan relatere til ofrene i Tyrkiet. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Klokken 11 har der været flere kunder end normalt i blomsterbutikken, men han har en forventning om, at der vil komme flere i løbet ad dagen.

»Det har været flere kunder. Ikke så mange lige nu, men jeg forventer, at Herlev vil støtte det,« siger Halit Demirok.

Og Facebook-opslaget har også givet pote.

»Vi har mange, der har liket vores opslag på Facebook, og mange, der har sagt, at det er en god ting, at vi gør det,« siger Halit Demirok.

Halit Demirok siger også, at nogle af de ekstra kunder har været nede og købe blomster, så de har kunnet støtte hans projekt.

»Der har været flere i dag på grund af Facebook-opslaget. Der har endda været to, der har købt blomster, selvom de slet ikke har haft brug for det, men alligevel har de købt blomster,« siger Halit Demirok og tilføjer:

»Det er rigtig rart, at jeg kan gøre en forskel,« siger han.

Hvis du har en anden god historie, så skriv til: camilla@herlevbladet.dk

LÆS OGSÅ: Camilla fra Herlev krydsede Atlanten på 52 dage: “Næste eventyr behøver ikke været ét, hvor man sover SÅ dårligt”

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!