Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Børn går til musical: Her må der gerne drømmes

Gennem et år har børn og unge i alderen 8-17 år kunnet gå til musical i Herlev. Det unge hold på 22 medlemmer slutter sæsonen af med at at opføre Aladdin.

13-årige Lea Prip Nederland har gennem et års tid troligt taget bussen en gang ugen fra hjemmet i Brøndbyvester til Kælderscenen, som ligger på Lindehøjskolen i Herlev. Her har hun gået til Børne-Unge-Musical (forkortet B.U.M) i Herlev Musical & Teaters regi, som er for børn i alderen 8-17 år.

Et tilbud der begyndte i fjor.

»Min mor og min søster havde set Rent (opført af Herlev Musical & Teater i sommeren 2023), og så at man kunne tilmelde sig musicalholdet, og så blev jeg tilmeldt, da jeg havde lyst til at prøve at gå til det. Jeg kommer fra en musikalsk familie, og jeg har altid interesseret mig for teater og musical,« siger Lea Prip Nederland, som langt fra er den eneste på holdet, som kommer fra en anden kommune.

På holdet går 22 børn og unge. Mange er fra Herlev, men en hel del kommer som Lea fra andre kommuner i hovedstadsområdet. Og hun har særdeles nemt ved at finde motivationen til at tage bussen til bussen til Herlev.

»Fællesskabet er noget særligt her. Det er nemt at tale med de andre, og jeg har hurtigt fået venner. Det hjælper, at vi har den samme interesse, det gør det nemmere at få venner her end derhjemme til dagligt,« siger hun.

»Det er vist ikke alle byer, der har sådan et tilbud om, at børn kan gå til musical. Derfor kommer der en del fra andre kommuner,« siger underviseren på musicalholdet Sarah Skov Sieben.

Det er vigtigt at lege og have det sjovt og holde fast i drømmen

Glæder mit hjerte

Hun nyder at se, hvordan holder udvikler sig, både fagligt og socialt. Samtidig med at de skal huske replikker, til når en forestilling skal opføres, skal glæden, spontaniteten og drømmene være med.

»Der er et godt sammenhold, og de har det sjovt med det, de laver. Det er vigtigt at lege og have det sjovt og holde fast i drømmen. Det lægger vi meget op til, og det udfylder de godt. Det glæder mit hjerte at opleve, at de unge har oprettet deres egen snapchat-kanal, og de ses ved siden af. Mange af dem kendte ikke hinanden, da de begyndte,« siger Sarah Skov Sieben.

Sidste år op til jul opførte det unge hold en forestilling, som tog udgangspunkt i – meget apropos – drømme og scener, de selv havde skrevet. Nu opfører de klassikeren Aladdin i en moderne udgave, hvor Aladdin er en doven flaskedreng i Føtex, og det meste af musikken består af tidens moderne pophits.

Netop forestillingen Aladdin mener Sarah Skov Sieben er i fin forlængelse af målet om, at børn og unge skal turde forfølge deres drømme.

»Prinsessen følger sin egen vilje og gifter sig ikke med den, som hendes far vil have. Og Aladdin går i din grad efter sin drøm,« fastslår hun.

13-årige Lea Prip Nederland spiller med i børne- og ungdomsmusicalen Aladdin, som opføres i Herlev. Foto: Thomas Frederiksen
13-årige Lea Prip Nederland kommer fra Brøndbyvester og har fundet gode venner på musicalholdet i Herlev. Foto: Thomas Frederiksen

 

Selv skrevet scener

Det er en forestilling, Herlev Musical & Teater har købt rettighederne til, men børnene og de unge på holdet har selv kunnet sætte eget præg på musicalen og skrevet tilføjelser til stykket.

»Børnene har fået lov til at komme med egne idéer,« siger Sarah Skov Sieben.

»Jeg har været med til at skrive en scene med nogle klodsede tjenere, der gjorde klar til bryllup,« fortæller Lea Prip Nederland, som selv spiller tre forskellige roller: både som tjener, borger og fattig. Hun kan sagtens forestille sig en fremtid som skuespiller.

»Det er sjovt at opføre sig anderledes og være en anden, end den man er,« siger hun om det at stå på en scene.

Forestillingen Aladdin kan opleves i Herlev Medborgerhus søndag 23. juni klokken 14. Billetter kan købes her

Børne- og ungemusical i Herlev, Aladdin. Underviser Sarah Skov Sieben. Foto: Thomas Frederiksen
Underviser Sarah Skov Sieben opfordrer til, børn og unge går efter deres drømme, når de går til musical. Foto: Thomas Frederiksen

 

LÆS OGSÅ: Tidligere på måneden opførte Herlev Musical & Teater ‘Catch Me If You Can’ med voksne skuespillere

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!