Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Butikker i Herlev med til at støtte kæledyrene i Ukraine: Nu kommer kæde med opfordring til Herlevs mange dyrevenner

Maxi Zoo, som har to butikker i Herlev, har sendt 50.000 kroner til dyrene i Ukraine. Nu faciliterer de i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse en indsamling i håbet om at kunne hjælpe endnu flere dyr. Det er nemlig den måde de føler, de kan hjælpe til i den humanitære katastrofe, der udspiller sig nu, fortæller dirketør.

Krigen i Ukraine har store menneskelige omkostninger, men i alt det er der kæledyrene, som også er efterladt til en uvis skæbne. Og her har Maxi Zoo Danmark, som har to butikker i Herlev, valgt at være dyrenes stemme i krisen.

Det fortæller administerende direktør i Maxi Zoo Danmark, Bo Demant til Herlev Bladet.

»Det er en humanitær katastrofe. Der er mange menneskeliv, som går tabt, og det er altoverskyggende forfærdeligt. Men det medfører også en katastrofe for kæledyrene, og det er her vores niche er, og det er her, hvor vi kan gøre en forskel. Kæledyrene har ikke en stemme, så vi prøver at være stemmen for dem i den her situation,« siger han og fortsætter:

»Dyr er også levende væsner, og de må heller ikke overses i krigen.«

Derfor har kæden valgt at donere 50.000 kroner til at hjælpe dyrene i Ukraine. Derudover har de i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse oprettet en indsamling til fordel for de udsatte kæledyr, og her håber de, at Herlevs dyreglade borgere vil donere penge, da det er den bedste måde at hjælpe til på.

»Pengene går til hjælp på stedet. Det hele går meget hurtigt, og vi er i tæt kontakt, så vi er hele tiden opmærksomme på, hvad der er den rigtige indsats, men pengene går ubeskåret til hjælp i Ukraine,« siger Bo Demant.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du hjælpe Ukraine 

Hjælpesomme Herlevborgere

Lokalt har man den seneste tid oplevet et stort engagement hos Herlevborgere, der ønsker at hjælpe dyrene i Ukraine. Det fortæller Louise Tjønn, som er souschef i Maxi Zoo i BIG.

»Vi har oplevet folk, der komme ned med ting, de gerne vil donere til Ukraine. Vi har også oplevet folk, der skal køre til Ukraine, og som kom ned og spurgte, om vi havde noget, de skulle tage med. Det er jo så dejligt. Men man kan kun donere penge hos os, og her har vi blandt andet en donationsboks, som man kan smide penge i,« siger hun og fortæller, at de også gør kunderne opmærksomme på, at man kan donere via SMS.

Årsagen til, at det kun er muligt at donere penge, er ifølge Maxi Zoos hjemmeside, at det er den allerbedste måde at hjælpe, da materielle donationer lige nu hober sig op i grænseområderne.

Et sted at gå hen

Der er ifølge administerende direktør Bo Demant ingen forventning om at nå et bestemt beløb i indsamlingen. Det vigtigste er derimod at folk ved, at de har et sted at gå hen, hvis de vil hjælpe.

»Vi har ingen forventninger til størrelsen af indsamlingen, men vi har en følelse af, at der er stor opbakning fra vores kunder. Men uanset hvad det udmunder sig i,  så er det vigtigste, at folk ved, at de har et sted at gå hen, hvis de gerne vil hjælpe dyrene i den her humanitære krise,« siger Bo Demant

Dyrenes Beskyttelse, som står for indsamlingen sammen med Maxi Zoo, holder sig hele tiden opdateret på situationen for dyrene. Det kan du følge på deres hjemmeside her. 

Sådan kan du donere 

  • Der er en donationsboks butikkerne. Her vil du også kunne møde information om andre måder at donere penge på.
  • Send en SMS med teksten UKRAINE til 1474, og så støtter du med 50 kroner.

  • Du kan donere penge gennem en formular på Maxi Zoos hjemmeside. Her kan du donere et valgfrit beløb fra 50 kroner.

LÆS OGSÅ: Borgmester: Herlev er klar til tage imod de første flygtninge 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!