Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lettet over at byggeplads-planer på grønt areal er sat på pause

Onsdag skulle afdelingen Herlevhuse have stemt om at benytte 'kælkebakke-området' til byggeplads, men boligorganisationen SAB har aflyst mødet.

Herlev Bladet bringer i denne uge nogle artikler, som tager udgangspunkt i, at beboerne i Herlevhuse i dag onsdag skal stemme om, hvorvidt de ønsker at leje deres grønne areal – ‘kælkebakke-området’ – ud til Vestforbrænding, som vil bruge det til midlertidig byggeplads i forbindelse med etablering af fjernvarme.

Historien er imidlertidig blevet overhalet af virkeligheden, for nu viser det sig, at afstemningen, som skulle være fundet sted på et ekstraordinært afdelingsmøde, er aflyst, og det vækker glæde hos Mogens Jacobsen, som er en af de beboere på Meteorvej, der medvirkede i artiklen, fordi han som nabo til det grønne areal frygter den støj og tunge trafik, som en kommende byggeplads vil kunne føre med sig.

vi åbner ikke Champagnen, før den er helt hjemme,

»Jeg er lettet i første ombæring, men ikke helt afklaret, så vi åbner ikke champagnen, før den er helt hjemme, og der er fundet alternative løsninger til placering af en byggeplads,« siger han.

Han tilføjer, at nogle beboere fra Meteorvej har planer om at møde op til kommunalbestyrelsesmødet i aften for at spørge ind til sagen. Han køber nemlig ikke den forklaring, som driftschef Jan Holmbæk i SAB, boligorganisationen for Herlevhuse, kommer med i Herlev Bladet, hvor han mere omtaler den kommende byggeplads som en plads for opmagasinering frem for egentligt arbejde.

Vestforbrænding har trukket sig

Sammer Jan Holbæk bekræfter i en mail til Herlev Bladet, at mødet er blevet aflyst:

‘Mødet er blevet aflyst, da Vestforbrænding har trukket deres forslag om bygge-/oplagsplads tilbage,’ lyder det.

I Herlev Bladets artikler fortæller han blandt andet, at det var Vestforbrænding, der henvendte sig til Herlevhuse og tilbød 420.000 kroner årligt frem til og med 2027 for at leje området til byggeplads i første omgang i forbindelse med fjernvarme i Eventyrkvarteret. Noget han mener er en god idé, idet boligafdelingens kommende helhedsplan så efterfølgende kan overtage samme område og bruge det, når afdelingens huse skal renoveres. Desuden vil lejeindtægten kunne dæmme lidt op for en forventet kommende huslejestigning, vurderer han. Det er dog alt sammen noget, som kræver beboernes accept, hvorfor der skal en afstemning til. En afstemning, som altså nu foreløbig er aflyst.

Hvad betyder det nye scenarie så for jeres helhedsplan?

‘Det skal vi nu så have afklaret. Vi har ikke på nuværende tidspunkt et klart svar,’ lyder det videre fra Jan Holbæk.

Borgmester ind i sagen

I sidste uge kom det frem, at Vestforbrænding og SAB/Herlevhuse i dialog med Herlev Kommune havde planer om at bruge det omtalte græsareal til byggeplads. Det fik flere husstande på Meteorvej, der grænser op til arealet, til at gå på barrikaderne, fordi de frygter tung trafik og støj fra byggepladsen. Efterfølgende har Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S) forklaret, at han intet kendte til planerne, men at han nu vil gå i dialog med Vestforbrænding. Sidstnævnte oplyser, at der kommer en afklaring i denne uge.

LÆS HELE HISTORIEN HER

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!