Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bymidte-byggeri præget af gode og dårlige nyheder

Entreprenør og bygherre fortæller, hvad status er på udbygningen af Herlev Bymidte Butikscenter. Deriblandt butiksudlejningen og erhvervstårnet.

I slutningen af 2023 skal hele det nye Herlev Bymidte Butikscenter stå færdigt. Men med de seneste udfordringer kan det være, at centerbyggeriet bliver en smule forsinket. Det fortæller Rasmus Meyhoff, der er udviklingsdirektør i NREP, som er bygherre på projektet.

»Vi er stødt på forskellige udfordringer, som gør, at vi er nødt til at justere lidt på tidsplanen,« oplyser han, der ikke officielt kan sige, hvor stor forsinkelsen er, før de interesserede parter i projektet er blevet informeret.

LÆS OGSÅ: Nu bliver det forbudt for lastbiler

»Vi har blandt andet ramt en 100 år gammel vandbrønd i jorden og har også fundet ud af, at dele af jorden er blød og har ikke de geotekniske forhold, der gør, at et højhus som erhvervstårnet kan stå ordentligt. Det betød, at vi har skulle fundere mere end planlagt. Derudover har der været nogle udfordringer i starten i forhold til tredjeparts-forhold. Vi har skulle koordinere vores byggeri med letbane-byggeriet, og det har taget lidt længere tid end først antaget.  Timing-mæssigt er vi nødt til at lægge vores arbejde, så vi ikke går i vejen for hinanden, og så har der også været andre matrikulære forhold, som overraskede i starten, og dem har vi forsøgt at løse uden forsinkelse, men på det seneste har vi altså ramt noget, som gør, at vi er nødt til at justere på planen,« lyder det.

Butikkerne

På den positive side fortæller han, at udlejningen af de 40 butikslejemål går godt, man er ikke helt i mål, men der er kommet flere til end dem, der allerede er blevet offentliggjort. De 19 allerede kendte butikker er:

· Mr. Bruun

· The Burger

· Torvets Blomster

· Stender

· TØJ eksperten

· Hælebar

· Herlev Fisk

· Espresso House

· Matas

· Skoringen

· Imerco

· Bog&Idé

· Onspot Repair

· Jessica Negle

· Ugle Apoteket

· Only

· Thiele

· Føtex

· Center Bistro

Udover butikkerne i stueplan rummer centret cirka 135 boliger i en op mod syv etagers høj boligslange plus 1o boksboliger oven på centret ud mod gågaden. Derudover en parkeringskælder, to parkeringsdæk på 1. og 2. sal, et stort udlejningsområde på 1. sal til blandt andet fitness, et sundhedshus, klinikker og andre services, et borgertorv ud mod ringvejen og et erhvervstårn på 10 etager. Heraf er de første fire etager reserveret til Herlev Kommune og de tre øverste til en privat virksomhed. De mellemliggende er ikke blevet udlejet endnu.

NREP oplyser, at det formentlig bliver i starten af 2023, at der bliver sat gang i udlejningen af boliger, i mellemtiden kan man skrive sig op på www.taghaverne.dk.

Fundamenteterne på plads

Om selve byggeriet kan Nidal Al-Asadi fra entreprenøren CASA fortælle, at man er gået i gang med Fase B – nedrivningen af den gamle Føtex og opbygningen af den anden halvdel af boligslangen, der går op til syv etager, og erhvervstårnet.

»Det sidste halve år har vi været i gang med at støbe fundamenter til henholdsvist den anden halvdel af boligslangen og erhvervstårnet. Alt arbejdet har ligget i kælderen, og så har vi støbt de stabiliserende vægge, som skal bære det fremtidige tårn, gennem stuetagen og første sal,« oplyser han.

»Og når vi er færdige med at støbe fundamenter, går vi i gang med at montere vægge til erhvervstårnet, og så kommer vi til at bygge erhvervtårn og boligslange på skift uge efter uge,« forklarer han og tilføjer, at når først de når dertil, så vil man forholdsvist hurtigt kunne se tårnet rejse sig.

Arbejdet med elementmontagen til tårnet forventes at starte om tre uger.

FØLG med i centerbyggeriet her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!