Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

De får prisen for ‘Årets Fællesskab’

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev har kåret ‘Årets Fællesskab.’

Igen i år åbnede Frivilligcenter & Selvhjælp fredag i sidste uge dørene for Frivillig Fredag. Dagen fejres over hele landet, og skal både fejre frivilligheden og vise mangfoldigheden i civilsamfundet, skriver Frivilligcenteret i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt at fejre frivilligheden og gøre opmærksom på den store indsats, som de frivillige yder hver eneste dag rundt om i Herlev. Det gør en kæmpe forskel både for de borgere som elsker bevægelse, sang og kultur, men også for de sårbare borgere som har stor glæde af de tilbud de frivillige sociale foreninger tilbyder. Fællesskaberne har særlig betydning både for de frivillige, og for dem som deltager i aktiviteterne,« siger centerleder Tina Messaoudi.

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev havde i år fokus på frivillighedens fælles fremtid lokalt, og havde inviteret repræsentanter fra Lille Birkholm Sogn ved Lindehøj Kirke, Naturfredningsforeningen og Herlev Løbe- og Atletikklub til dialog og debat med deltagerne om, hvordan vi kan skabe en fælles fremtid lokalt og gøre plads til forskellige former for frivillighed. Der var stor aktivitet og ivrig spørgelyst fra deltagerne.

LÆS OGSÅ: Efter problemer med kørsel til og fra aktivitetscentret er udbuddet blevet ændret

Pris uddelt

Efter middagen kårede Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev ‘Årets Fællesskab,’ og i år faldt valget på Hjulmandens hus’ søndagsaktivitet.

‘Tilbuddet betyder rigtigt meget både for de frivillige og de hovedsageligt ældre som bruger aktiviteten hver søndag. Aktiviteten er med til at skabe fællesskaber og sørge for, at nogle af Herlevs borgere har et fast holdepunkt hver uge og føler sig mindre ensomme,’ skriver Frivilligcenteret som begrundelse.

Dagen bød også på lækre tapas og musisk forkælelse for foreningerne og de frivillige, hvor Herlev Teater og Musical gav den gas med Elton John sange og Jazz duoen ‘Sticks N´ Strings’ afsluttede dagen med bløde jazztoner.

I Hjulmandens Hus er formand Bo Zabel og næstformand Jørgen Mulbjerg stolte af prisen, som de tager som et stort skulderklap.

»Det er jo det, vi laver. Vi laver fællesskab,« siger Jørgen Mulbjerg.

»Jørgen og jeg har er jo så primusmotor i det hele, men det var jo ikke gået uden alle de pensionistklubber: Ældre Sagen, Menighedsplejen og Hjulmandens Hus’ venner. Så var der ikke blevet en fest, bare en sammenkomst,« siger Bo Zabel.

Ifølge de to formænd går det kun den rigtige vej med tilslutningen til arrangementerne i Hjulmandens Hus.

»Hele den sommer, vi er gået ud af, har været en kæmpe succes. Der har været imellem 110 og 120 mennesker hver søndag, og langt de fleste er jo gengangere. Og det har noget med fællesskabet at gøre,« siger Jørgen Mulbjerg.

Bestyrelsesformand for Frivillig & Selvhjælpscenter Jeanette Sylvest, er særlig glad for, at Frivillig Fredag er blevet en fast tradition i Herlev.

»Det er vigtigt for os som Frivillig & Selvhjælpscenter at kunne markere dagen og sige tak til de frivillige. Frivilligheden og foreningslivet betyder alt for fællesskaberne i Herlev,« siger hun.

LÆS OGSÅ: Herlev Fight Night giver den hele armen

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!