Debatindlæg og svar: Hvorfor er vandet så dyrt i Herlev?
Af Henrik Ejegod Larsen, Herlevvænge 4, 1. th
Jeg kan undre mig over, at vi den tredjemindste kommune på knap 30.000 indbyggere og den dyreste med vand pr. kubikmeter.
Når jeg ser Rødovre – som er cirka 45.000 indbyggere, men mindre end Herlev i areal – er vandet billigere end i Herlev.
Kigger jeg så på Hvidovre Kommune, er det en kommune med cirka 60.000 indbyggere, som har et langt større areal – men vandet er billigere pr. kubikmeter.
Hvordan kan det være, at vandet er så dyrt i Herlev?
ANDRE DEBATINDLÆG: Dansens Hus – en vision
Vandprisen er fordelt på færre hænder
Svar fra Anne Scherfig, områdechef for vandplanlægning i HOFOR
Kære Henrik Ejegod Larsen.
Det er aldrig rart, når priser stiger, og jeg kan godt forstå, at du sammenligner med nærliggende kommuner. Økonomien i de enkelte vandselskaber er dog helt adskilt. Til hver af de otte kommuner, som HOFOR leverer vand til, er der knyttet otte selvstændige vand- og spildevandselskaber og dermed også forskellige priser.
Derfor kan antallet af borgere i kommunen godt betyde lidt, for prisen er fordelt på færre hænder i en mindre kommune, når der fx skal udskiftes 200 meter rør til drikkevand.
prisen er fordelt på færre hænder i en mindre kommune
Den pris, I betaler i Herlev, er baseret på de udgifter, der er til at levere drikkevand, aflede al spildevandet og klimasikre Herlev.
Trods prisstigninger i nogle af kommunerne, er det vigtigt at påpege, at fælles for alle otte kommuner, som HOFOR leverer vand til, er, at vandprisen fortsat ligger under landsgennemsnittet.
I Herlev er den nye pris 0,067 øre for at fylde en drikkedunk på en liter. For den pris sørger vi også for at renovere rør til drikkevand, sikre vandkvaliteten og tilpasse kloaksystemet, så det kan håndtere det vådere klima. Prisen dækker kun de udgifter, vi har, vi må og skal ikke tjene penge på at levere vand til vores kunder.
Der er lukket for kommentarer