Herlev Bladet

Den danske model er truet

Læserbrev fra:

Jeanné Vetling (B),

Hørkær 13C

OVERENSKOMSTKL har varslet 100 procent lockout af de kommunale ansatte som modsvar til arbejdstagernes strejkevarsel på 10 procent.

Det er et modsvar, som er ude af proportioner, og som truer den danske model på det offentlige område. Hvis der ikke findes en løsning ved forhandlingsbordet, bliver lærere, pædagoger og andre kommunale ansatte i Herlev lockoutet.

Hvis for eksempel fabriksansatte strejker for bedre vilkår, mister fabrikken og dermed arbejdsgiveren profit. Hvis offentlige ansatte strejker, sparer arbejdsgiveren løn, hvilket jo selvfølgelig også gør sig gældende i tilfælde af en lockout.

Magtforholdet mellem arbejdsgivere og arbejdstagere i det offentlige er så ulige, at de faglige organisationer reelt ingen mulighed har for forhandling – medmindre arbejdsgiverne viser god vilje.

Som radikal er jeg meget glad for, at der er blevet meldt ud fra både partiledelsen og vores kommunalpolitikere rundt om i landet, at vi ikke støtter en så omfattende lockout. Konflikten skal løses ved forhandlingsbordet og ikke via et regeringsindgreb

Kommentarer
Henter kommentarer.....