Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor er de store træer bag Herlev Kirke blevet fældet

På opfordring fra en nysgerrig læser har Herlev Bladet undersøgt, hvorfor fem store birketræer bag Herlev Kirke har måtte lade livet.

De sidste dage har anlægsgartnere arbejdet i Herlev Bypark bag Herlev Kirke med at fælde fem store træer. Herlev Bladet har spurgt Herlev Kommune, hvorfor de skulle ned, og har modtaget følgende svar fra Søren Nielsen, der er chef for Center for Teknik og Miljø:

‘Birketræerne (fem styk) i Herlev Bypark bliver fældet af sikkerhedsmæssige årsager. Der er mange døde grene i trætoppene, og birketræerne er ved at være udlevet. Det var af samme årsag, at vi i 2020 fældede birketræer,’ skriver han i en mail. Søren Nielsen oplyser, at der i stedet skal plantes japanske kirsebærtræer, så den tidligere ’birkelund’ i Byparken bliver omdannet til en lund med japanske kirsebærtræer.

‘Det var nemlig også med fem japanske kirsebærtræer, at vi i 2020 udskiftede fem birketræer. Herefter er der to sunde birketræer tilbage – og ved deres side 10 nyplantede japanske kirsebærtræer,’ skriver Søren Nielsen.

LÆS OGSÅ: Nu får borgerne i Herlev mulighed for at stille forslag

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!