Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor er der flere huse til salg i Herlev

Ifølge Boligsiden er udbuddet af huse til salg i Herlev steget i september.

Bor man i lejlighed og er på jagt efter nogle flere kvadratmeter og måske noget græs, så er der i september gode muligheder for at finde noget i Herlev.

I hvert fald oplyser Boligsiden, at antallet af villaer og rækkehuse udbudt til salg i start september er steget med 8,9 procent sammenlignet med måneden før. I alt er der pt. 61 huse til salg, fremgår det.

Sammenligner man med nabokommunerne Ballerup, Gladsaxe, Glostrup og Rødovre har man her i samme periode oplevet stigninger på henholdsvis 3,7 procent, 1,4, 18,9 og 1,2 procent.

ANDRE HISTORIER: Justitsminister vil sætte ind over for udfordringer med unge, der bærer kniv

Den positive tendens er ifølge Boligsiden en del af et større billede, hvor udbuddet af huse til salg inden for den sidste måned er steget i 54 kommuner, faldet i 31 og uændret i 13.

På årsplan er der tale om en stigning i 82 kommuner sammenlignet med september sidste år. Det betyder, at der ved indgangen til september var 32.180 huse til salg i landet. En stigning på 15,4 procent. Det er ifølge Boligsiden

første gang siden primo maj 2020, at der er så mange huse til salg på landsplan. I Herlev er den årlige stigning mere beskeden og ligger på 1,7 procent.

Derfor flere huse til salg

Om årsagen til stigningerne forklarer en ekspert fra Boligsiden:

»Udbuddet af huse har fået et mindre løft sammenlignet med sidste måned, hvilket blandt andet kan forklares ved, at flere har udskudt boligsalget indtil på den anden side af sommerferien, som vi har set i tidligere år,« siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

»Samtidig kan den forestående boligskat for 2024 have bidraget til, at nogle boligejere måske vælger at fremskynde et salg, så de eventuelt kan nå at sælge, købe nyt og overtage før årsskiftet for at få del i skatterabatten. Vi kan i hvert fald se, at husudbuddet er steget mest i flere af de dyrere kommuner, som kan stå til at få en væsentlig højere ejendomsvurdering i løbet af den seneste måned. Det gælder eksempelvis kommuner nær København og i Nordsjælland,« fortsætter hun.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!