Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Derfor sprang hele skolen ud i fællesdans

Mandag morgen fik samtlige elever fra Herlev Byskole mulighed for at lufte deres danse-moves i det fri.

I can’t stop the feelingSo just dance, dance, danceI can’t stop the feelingSo just dance, dance, dance, come on

Skolernes motionsuge blev mandag morgen blæst i gang med Justin Timberlake’s kæmpehit fra animationsfilmen ‘Trolls’ på boldbanerne bag Herlev Byskole.  Og selvom det kan være svært at følge med de danseglade trolde og i det hele taget høre noget fra byggemaskinernes larm ved siden af skolen, var der overvejende mange elever fra Herlev Byskole, der lod sig forføre af musikken og de seks danseglade instruktører fra 9.A og C.

LÆS OGSÅ: Årets musical på Kildegårdskolen

Pigerne havde taget opstilling på volden, der afgrænser boldbanerne, og dagens mission var at lære de mange elever den dans, som de fredag, til Skolernes Motionsdag, skal danse sammen alle klassetrin.

»Jeg glæder mig til at se, om de kan huske det, og om det har hjulpet med opvarmningen,« lød det fra en af instruktørerne, Emma Lilly Jørgensen, efter dagens øver, mens Filippa Ella Bogø Nielsen tilføjede:

»Og jeg glæder mig også til at se, om der er nogen af dem, som har lært dansen, der måske kan hjælpe de andre,« sagde hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

De seks danseinstruktører: Fra venstre: Linnea Caroline Bogø Nielsen, Maluca Friis Dalby Christensen, Filippa Ella Bogø Nielsen, Emma Lilly Jørgensen, Alma Marie Haugaard Skeltved og Jasmin Yilmaz Meyer. Foto: Kenneth Hougaard.

 

Giver og får energi

De seks piger, som kalder sig ‘FJELMA’, en sammensætning af deres forbogstaver, har danset sammen i en længere periode i idrætstimerne, men også i deres fritid:

»Vi blev spurgt af Bjørn (idrætslærer, red.), om vi havde lyst til at lave en dans foran hele skolen til motionsdagen, og det ville vi gerne, fordi vi synes, formålet er fedt,« lød det fra det eneste medlem af dansetruppen, der går i 9.A, Alma Marie Haugaard Skeltved, der som de andre glæder sig til fredag.

Faktisk har de alle sammen prøvet det der med at stå foran mange mennesker før. Nemlig sidste skoleår i forbindelse med med nogle andre aktiviteter på skolen.

»Det fedeste er den energi, man giver, og som man også får tilbage, og så også at se de små børn få et smil på læben,« forklarer Linnea Caroline Bogø Nielsen.

Det fedeste er den energi, man giver, og som man også får tilbage, og så også at se de små børn få et smil på læben.

Eleverne står selv for det

Koordinatoren bag motionsugen og dagen på fredag, Bjørn Møller, var også med mandag morgen, og han kunne fortælle, at pigerne selv i fællesskab har koreograferet dansen helt fra bunden. Og netop dét, at lave noget sammen, er en af pointerne med motionsugen, påpegede han.

»Det her handler om fællesskab og motion. Det er så sjældent, at man har hele skolen samlet fra 0. og op til 9. klassetrin, så nu samler vi alle, og de her fantastiske dansepiger lærer dem den her dans,« forklarede han, der startede med 0. til 9. klasserne på Herlev Byskole afdeling Eng og senere samme formiddag tog til Elverhøjen, den anden afdeling for 0. til 6. klasse.

»Det er 8. til 9. klasse at stå for dagen på fredag. Vi lærere er bare med og for at sørge for, der er nogle rammer. Eleverne lærer på den måde at tage ansvar ved at organisere sådan en stor motionsdag, hvor de også kan få deres egne idéer og bruge deres fantasi, så de kan føle, at det er deres motionsdag,« sagde han.

LÆS OGSÅ: Septembers sportsprofil

Motionsdagen for Herlev Byskoles godt 800 elever starter klokken ni i Herlev Hallen med velkomst ved borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og derefter dans. Den bliver holdt fire steder: I Herlev Hallen, hvor der vil være bevægelseslege for store og små, på HI’s kunstbane, hvor der er høvdingebold, på løbebanerne, hvor der er forhindringsløb og på stadion, hvor der også vil være en masse aktiviteter. Alle elever bliver delt op i grupper på tværs af klasser.

»Så vi prøver også at styrke samarbejdet mellem små og store,« forklarede koordinatoren, der nu bare krydser fingre for, at vejrguderne er med dem.

»Vi har fået det hele til at gå op, så nu håber vi bare på godt vejr fredag,« lød beskeden.

Forhåbentlig bliver den hørt.

Herlev Byskoles 0. til 9. klasser var mødt op mandag morgen for at lære at danse. Fotos: Kenneth Hougaard.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!