DN-formand glæder sig over ny shelter, men efterlyser mere dialog
Lokalformanden for Danmarks Naturfredningsforening i Herlev kendte ikke til kommunens planer om at erstatte den gamle med en ny shelter, og den manglende dialog med de grønne foreninger, ærgrer ham.
Der er tomt i Træbanken på det sted, hvor der i 31 år har stået en shelter til glæde for mange af Herlevs borgere. Den er nemlig pillet ned, fordi den er slidt og medtaget af tidens tand.
Ifølge Herlev Kommune er det politisk besluttet på et kommunalbestyrelsesmøde i april i år, at der skal en ny op – forventeligt senest i uge 43.
Det fremgår af den politiske beslutning, at der afsættes 250.000 kroner til ‘ny shelter, nye undervisningsrum af naturmaterialer og nye skilte med formidling om biodiversitet ved shelteren i Træbanken’.
Nærmere betegnet anbefaler forvaltningen, ‘at området udvikles med flere afgrænsede rum af risgærde, flere siddepladser på træstubbe, stenbunker til padder og krybdyr, og oplysningsplancher om betydning af levesteder som risgærde, dødt ved og sten for den vilde fauna’.
LÆS OGSÅ: Fodboldklub håber stadig på første spadestik i år
Efterlyser grønt råd
Det glæder umiddelbart alt sammen den lokale formand for Danmarks Naturfredningsforening Herlev, Ejner K. Holst. Dog ærgrer det ham, at han og de andre grønne foreninger ikke var blevet informeret og taget med på råd om planerne på forhånd. Han har nemlig fået mange spørgsmål til, hvorfor shelteren pludselig en dag var væk.
»Jeg synes godt, når nu der bliver lavet en grøn trepart, at Herlev kunne spille ind med at begynde at sige, hvordan skal Herlev tackle den. For eksempel kunne man starte op med at genoplive det grønne råd,« foreslår han.
Et råd, der vistnok af uvisse årsager blev nedlagt for 15 år tilbage.
Jeg synes godt, når nu der bliver lavet en grøn trepart, at Herlev kunne spille ind med at begynde at sige, hvordan skal Herlev tackle den
Hvorfor så genoplive det igen?
»Det er en måde at rådgive kommunen omkring grønne tiltag på og en måde at orientere de grønne organisationer i kommunen om, hvad der sker. Som for eksempel, at der skal bygges en ny shelter, men vi synes også, at man godt kunne drøfte de manglende toiletforhold i mosen,« påpeger han og efterlyser en mere generel dialog mellem kommunen og de grønne foreninger.
Men i tilfældet med den ny shelter fremgår det, at kommunen har afsat 1,65 millioner kroner til grønne tiltag for byen, bliver der ikke gjort meget?
»Jo, men de gør det alene,« lyder pointen fra Ejner K. Holst, der flere gange før har forsøgt at råbe kommunen op, men ifølge ham uden held.
Først var der to
Tilbage til shelteren. Oprindelig var der to, men den ene blev brændt af som følge af hærværk tilbage i 2007. I 2016 tilbød 2. Herlev Spejdergruppe og Kildegårdens Venner at finansiere og bygge to nye shelters, hvilket kommunen gav lov til, men planerne blev af uvisse årsager aldrig til noget.
FAKTA: Ved overnatning i shelteren (når den er der) skal man booke her.
Der er lukket for kommentarer