Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dødssyg Huntingtons-patient fik halveret sine plejetimer

Kort før jul fik Michael Andersen, der lider af en livstruende sygdom, pludselig halveret sine plejetimer. Takket være sin ven og hjælper har Herlev Kommune valgt at lave en ny vurdering, der giver ham timerne tilbage.

52-årige Michael Andersen, der lider af den dødelige sygdom Huntingtons Chorea, og hans ven og hjælper Dorte Andersen kan ånde lettet op.

I en ny vurdering fra Herlev Kommune af Herlevborgerens ugentlige  behov for plejetimer fremgår det nemlig, at han er berettiget til 77 timer, og det er væsentligt flere end de 35 timer, som han blev vurderet til kort før jul. En vurdering, der ifølge Dorte Andersen halverede hans plejetimer, der lå på 70, og blev foretaget, fordi han da var blevet så svag, at han kun kunne indtage sondemad.

»Nu kan jeg ikke mere. Hvorfor skal vi modarbejdes, når Michael bliver mere og mere syg«, sagde hun dengang, hvorefter hun på trods af stress og mange frustrationer valgte at tage kampen op.

Ikke mindst fordi hun vurderede, at hendes ven ville blive kvalt i sit eget slim, hvis han ikke fik hjælp 24/7.

En vurdering, som overlæge ved det nyoprettede Palliativt Team på Herlev-Gentofte Hospital, Kristoffer Marså, bakker op omkring.

»Slutstadiet Hutingtons er en meget invaliderende sygdom, hvor man har brug for meget hjælp, og det kan til sidst blive så alvorligt, at man har behov for hjælp 24 timer i døgnet for at kunne holde luftvejene fri, så man ikke bliver kvalt i det sekret, som man hoster op fra lungerne«, oplyser han.

Hvorfor kæmpe?

I dag, hvor der nu er foretaget en ny udmåling, som det hedder, til fordel for  Michael Andersen, er Dorte Andersen lettet. Men også gal.

»Hvis jeg ikke havde kæmpet den hårde kamp, som det har været, så var det jo ikke sket, så jeg forstår ikke, hvorfor man skal kæmpe sådan en kamp«, siger hun, der blandt andet fik støtte og rådgivning af den nyoprettede enhed Palliativt Team på Herlev-Gentofte Hospital.

I Herlev Kommune kan velfærdsdirektør Mette Riegels ikke kommentere på enkeltsager, men hun forklarer, at kommunen altid vil foretage en ny vurdering af en syg borgers situation, såfremt der sker ændringer i borgerens tilstand, der taler for det.

Og sådan en vurdering kan både betyde mere eller mindre hjælp alt efter borgerens behov.

»Men der bliver ikke fjernet hjælp fra borgere, som får det værre«, understreger hun.

LÆS OGSÅ: Uretfærdigt at dødssyge ikke får den samme behandling

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!