Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

DTU øger indsats i kampen mod corona

Danmarks Teknologiske Universitet står inden længe klar til at analysere 3000 coronatests dagligt fra de lokale testcentre. Hidtil har det hjulpet til på hospitalerne. Den ekstra analysekraft frigives til analyse af det stigende antal tests, som blandt andet foretages på Vestegnen.

Det er ikke kun smitten, der er godt gang i. Der er også godt gang i testningen – også i Herlev, hvor der de seneste syv dage er blevet testet 3.416 Herlevborgere svarende til 11.802 per. 100.000 indbyggere. Men det giver også et øget pres på at få analyseret de mange tests og sendt testssvarene tilbage til borgerne.

Men med en teknisk løsning vil 3.000 daglige prøver fra de lokale teststeder kunne blive analyseret hos Danmarks Teknologiske Universitet (DTU). Det fremgår af en af pressemeddelelse fra Region Hovedstaden, hvor vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab Lars Falk forklarer, at det er lykkes at skabe en løsning, så DTU kan hjælpe med at skrue op for antallet af analyser uden for hospitalerne.

»Hidtil har DTU leveret en uvurderlig hjælp til hospitalerne. De har suppleret hospitalernes egne mikrobiologiske afdelinger og har hjulpet med at analysere hospitalernes podninger på patienter og personale. I løbet af de næste par dage kan DTU dagligt analysere 3.000 podninger fra de lokale testcentre uden for hospitalerne – og dermed skabe en stor fleksibilitet,« lyder det.

Læs også: Flest smittede i Herlev 

Vigtigt frem mod jul 

At der bliver frigjort den ekstra analysekraft til blandt andet podningerne på Vestegnen, som er hårdt ramt af smitten lige nu, glæder regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), som påpeger, at det særligt er vigtigt i den tid, vi går imøde.

»Selvom der kommer gode budskaber om vacciner, så er der også i de kommende måneder et stort behov hos danskerne for at blive testet. Jeg er glad for, at vi kan hjælpe hinanden på tværs af myndighederne, men for den enkelte handler det jo bare om, at man nemmere og hurtigere kan booke og får svar på sin test. Ikke mindst i december hvor mange af os danskere vil krydse landet for at fejre jul med familien,« siger hun i pressemeddelelsen.

Læs også: Smitten er højt blandt én aldersgruppe 

Herlev har stadig førstepladsen

Antallet af smittede i Herlev når i dag onsdag samme høje niveau som de forgående dage. 111 nysmittede svarende til 384 per 100.000 indbyggere, viser tallene fra Statens Serum Institut onsdag eftermiddag. Det svarer til, at lidt over 3 procent af de foretagede tests er positive.

Lige i hælene af Herlev kommer nabokommunerne Brøndby, Lyngby og Albertslund, som har en smitteincidens på henholdvis 338, 329 og 289 smittede per 100.000 indbyggere. Ingen af dem når dog samme testniveau, som Herlev på knap 12.000 tests per 100.000 indbyggere.

I Brøndby er der foretaget 8.812 test per 100.000 indbyggere, mens det tal er 8.427 i Lyngby og 8.936 i Albertslund.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!