Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ejer af P-pladsen på Hørkær støtter grønt initiativ – med eget forslag

Beboere fra Glødelampen (Den Grønne Gruppe) efterlyser flere grønne arealer til dem og deres børn. Fx. på P-pladsen lige ved siden af. Pladsens ejer er for så vidt imødekommende, men har allerede lavet sine egne planer.

Peter Nielsen, der er direktør for ejendomsselskabet Wihlborgs, som blandt andet ejer P-pladsen mellem Glødelampen og Hørkær 9, kan godt følge Den Grønne Gruppes idé om, at der er brug for flere rekreative opholds- og legeområder i erhvervskvarteret.
Derfor har han også lavet sit eget forslag til, hvad man kunne gøre for området og vil af samme årsag ikke umiddelbart benytte sig af den skitse, som Den Grønne Gruppe har foreslået. Altså hvor det skal være Wihlborgs P-plads, der omdannes til grøn opholds- og legeplads.
LÆS OGSÅ: Boligkø til Den Grønne Fatning

»Vi sidder og kigger meget på, hvordan man kan kvarterudvikle på en måde, så der også indgår sociale aktiviteter samt noget for børn til de boliger, der er i området«, fortæller direktøren, der godt kan forstå Den Grønne Gruppes ønske om en grøn legeplads.

Ikke mindst fordi børn fra Glødelampen ifølge ham ofte går over vejen og leger på de grønne områder tilhørende Wihlborgs kontorbygninger. På samme måde ser han også hundeluftere, der benytter virksomhedens arealer.

Det skyldes blandt andet Herlev Kommunes høje bebyggelsesprocenter, mener han.

»Så bliver der ikke plads til børn og biler, så det er noget, man burde have tænkt over noget før«, påpeger han.

Fokus på multifunktioner

»Vi vil meget mere end beboelse og på en helt andet måde, så kvarteret ikke længere bliver et industrielt lastvognskvarter«, uddyber Peter Nielsen og fortæller, at det drejer sig om at tænke multifunktionelt.

»Vi vil gerne skabe et livgivende miljø, for når klokken bliver fire, står alle vores arealer stendøde hen, og når vi ser på,  hvad der så foregår på vores P-pladser, så handler det om alt andet end vores erhvervsliv«, påpeger Peter Nielsen.

Han tilføjer, at det multifunktionelle også går ud på at udnytte arealerne bedre.

LÆS OGSÅ: Beboere: Mere grønt i stedet for gråt

»80 procent af dem, der arbejder i vores bygninger,  bor ikke i kommunen, så hvis nu man kombinerede det, så dem der bor i boligerne, kan bruge vores P-pladser efter fire«, foreslår han, der samtidig vil have den tunge trafik væk fra området.

Han understreger, at det i sidste ende er op til kommunen at godkende projektet, men hvis det sker, så er det gode nyheder for hele kvarteret, også Den Grønne Gruppe og Glødelampens beboere, lyder det.

Om Peter Nielsens planer også indbefatter en stitunnel under S-togsnettet, sådan som Den Grønne Gruppe også har ønsket, så der bliver bedre adgang til bymidten, vides endnu ikke.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!