Herlev Bladet

Elever har lavet permanent udstilling på Lindehøjskolen

Fredag var der fernisering en kunstudstilling på Lindehøjskolen, som elever fra mellemtrinnet og udskolingen har lavet i samarbejde med Gammelgaard.

Stolte forældre og lærere samt nysgerrige klassekammerater var dukket op, da der fredag blev holdt fernisering for kunstudstillingen ‘Art of Belonging’. En udstilling, som 5., 6. og 7. klasse-elever har lavet på og i samarbejde med kunsthallen Gammelgaard.

»Til daglig er jeg glad for at være skoleleder på Lindehøjskolen, men i dag er jeg særligt glad for at se alle de værker, som vores elever har lavet,« indledte Karin Anker og undskyldte i samme ombæring den meget leben, der var, fordi man både var i gang med en større oprydning inden vinterferien, og fordi det også denne dag var Skolernes Skakdag.

Derpå tog Gammelgaards to huskunstnere over, som har været elevernes lærere i det fire uger lange forløb hver tirsdag sidste efter.

»Tillykke til jer, fordi I har lavet en fantastisk udstilling til skolen. Det er vigtigt, at vi er omgivet af spændende og kreative ting,« lød det fra Karen Land Hansen, mens kollegaen Tine Hecht-Pedersen tilføjede, at det har været dejligt at være med til at indrette skolen på en indbydende måde.

LÆS OGSÅ: Forfatter tager folkekirken under kærlighed behandling

Artiklen fortsætter under billedet.

Isabella fra 6. klasse fortalte, at hun i keramik havde lavet et nat- og dagtema, hvor nat var inspireret af Halloween (øv.tv.) og dag af hendes afdøde pony Unik, som elskede æbler og kage (th.). Foto: Kenneth Hougaard.

Giver noget luft

Efterfølgende fik klassekammerater og familie mulighed for at nærstudere værkerne, der var delt op i grafiske og keramiske værker. Først i fællesrummet på 5. årgang, og derefter gik turen til fællesrummet på 7. årgang. Indimellem kunne publikum tanke op med lidt at drikke, som det sig hør og bør ved rigtige ferniseringer.

Malippa på 12 år fra 6. klasse var en af dagens hovedpersoner, og hun havde taget sin familie med, så de kunne se hendes kunstneriske bedrifter, der vel at mærke kommer til at hænge på skolen permanent.

»Det er fedt at være kreativ, og selvom jeg til at starte med gerne ville have det, jeg har lavet, med hjem, så forstår jeg også godt, at det skal blive hængende, så andre kan se, hvad vi har lavet,« sagde hun, hvis yndlingsfag i skolen også er billedkunst og Håndværk og Design (HDS).

Det giver noget luft og noget frihed, at de kommer væk fra de vante rammer

Også Sebastian på 11 år fra 5. klasse har en kreativ åre og elsker ifølge hans far Dennis Larsen, der også var med, at kaste sig ud i diverse kreative projekter. En ekstra bonus ifølge Sebastian var i det her projekt, at han også har lært nye elever på tværs af klassetrinnene at kende. Det var hans far enig i.

»Det er fantastisk, at de får mulighed for at udtrykke sig kreativt. Det giver noget luft og noget frihed, at de kommer væk fra de vante rammer, og jeg har kunnet mærke, at jeg fik en gladere dreng hjem,« sagde faren, der også var meget imponeret over værkerne.

»Det er flot, at de kan få 10-, 11-, 12-årige til at lave sådan noget og fedt, at de kan bidrage med noget til skolen,« lød det.

Artiklen fortsætter under billedet.

11-årige Sebastian foran sit grafiske værk, som er et farvetryk. Privatfoto.

Det sociale i højsædet

Det er 4. gang, at Gammelgaard holder sådan et kunstforløb sammen med en af Herlevs skoler. Det startede for cirka to år siden, og de to første gange var med Kildegårdskolen Vest og siden med Lindehøjskolen. Forløbet er et tilbud, som eleverne frit kan vælge. Det foregår som nævnt på Gammelgaard i skoletiden tre timer én gang om ugen i fire uger, og spørger man Pernille Damsted Fonnesbech, leder af Gammelgaard, er det godt givet ud.

»Art of Belonging handler også om, at man gennem kunsten styrker de unges fornemmelse for at høre til i et fællesskab, og så får de unge også en stolthed over at kunne give noget tilbage til skolen,« fortalte hun, mens de to huskunstnere supplerede, at netop det sociale og fællesskabet også har været meget vigtigt i forløbet.

Har man fået mod på selv at folde sig ud, oplyste Pernille Damsted Fonnesbech, at Gammelgaard i vinterferien inviterer børn og unge til åbent værksted.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!