Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Endnu en gang fik Kildegårdens dyr besøg af ubudne gæster: Nu lukker bommen

Kildegårdens får og lam har de seneste dage haft flere ubudne gæster. Først blev to nyfødte lam stjålet, og nu har Torben Adler fra Kildegårdens Venner været vidne til, at en mand gav gårdens dyr brød længe efter mørkets frembrud.

Opdateret: Tirsdag sen aften var den gal igen på Kildegården, som endnu en gang fik besøg af ubudne gæster, der ville gårdens dyr det ondt. Torben Adler fra Kildegårdens Venner var nemlig vidne til, at en mand i al hast skyndte sig væk fra folden med får og lam, efter at have fodret dem med brød.

Selvom man nemt kan tro, at dyrene bliver glade for brødet, og der blot er tale om en god gerning, så er det langt fra tilfældet – de kan nemlig overhovedet ikke tåle brød. Det fortæller Torben Adler fra Kildegårdens Venner til Herlev Bladet efter at have delt en video på Facebook fra aftenens episode. 

»Jeg kom kørende hjem i går aftes (tirsdag aften, red.). Her ser jeg, at der kommer en mand fra folden, som går virkelig raskt til og sætter sig ind i sin bil og kører væk. Det ser helt forkert og mærkeligt ud, så jeg går hen til foldlågen og kan se, at der ligger en masse brød spredt og en plastikpose med mere brød,« siger han og fortsætter:

»Det store problem i det er, at fårene ikke kan tåle brød, og lammene kan slet ikke tåle det. De kan dø af det,« siger han og fortæller, at de for år tilbage oplevede, at Kildegårdens lam skummede ud af mund og bagdel efter at have fået brød for efterfølgende at dø af det.

Men en ting er sikkert, det var en mand, som var ude på noget, han ikke skulle

Hvordan har dyrene det så nu efter aftenens episode?

»De nåede heldigvis ikke at få særlig meget brød, for jeg hoppede hurtigt ind og rodede rundt i både mudder og fårelort for at få samlet det op. Så de har det heldigvis godt.«

Skærmbillede af video på Facebook. Video: Torben Adler.

LÆS OGSÅ: Brød kan være skyld i kos uventede død

Hvad foregår der? 

Episoden sker kun få dag efter, at to nyfødte lam er blevet meldt stjålet fra gården. Torben Adler og Kildegårdens Venner er derfor utrolig kede af og frustrerede over situationen, for de forstår ikke, hvad der foregår lige for tiden.

»Jeg ved ikke, hvad der foregår. Det er svært for mig at bevise, men nogen på Facebook tror, at det måske er en, der vil lokke lammene til sig og tage flere med. Det er dog kun gætterier. Men en ting er sikkert, det var en mand, som var ude på noget, han ikke skulle.«

Herlev Bladet har forsøgt at få oplysninger fra Københavns Vestegn Politi om sagen, mulige teorier og om muligheden for en sammenhæng mellem tyveriet og den seneste fodring med brød. Det har ikke været muligt. I stedet skriver de i et skrifteligt svar, at de gerne vil høre fra vidner:

‘Vi er opmærksomme på tyveriet, og har nogen et konkret kendskab til det, hører vi gerne om det. Det gælder selvfølgelig også, hvis man ved, hvor de to lam er’

Vidner kan kontakte politiet på telefon: 43861448

LÆS OGSÅ: Nyfødte lam stjålet fra Kildegården

Nu bliver der lukket af om aftenen

Som konsekvens af den seneste tids ubudne gæster bliver bommen ved markvejen nu lukket om aftenen.

»Vi har bommen oppe ved vejen, og den vil fremadrettet være lukket om aftenen, så man ikke kan køre ned af markvejen. Det er virkelig ærgerligt, for jeg har ikke lyst til, at vi skal være lukket af, men nu hvor der er aktivitet omkring vores dyr i de sene aftentimer, er det nødvendigt.«

Herlev Kommune bekræfter overfor Herlev Bladet, at bommen gerne må være lukket.

Der er også snak om muligheden for overvågningskameraer, men det har endnu ikke været muligt at få bekræftet, om det kan blive en realitet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!