Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Enghuset er godt på vej, og det skulle fejres med special guest stars

Enghuset, Herlevs første daginstitution med en grøn profil, inviterede torsdag denne uge indenfor, eller skulle man måske skrive udenfor i det grønne til sommerfest med besøg af special guest stars.

Der er grund til at fejre for daginstitutionen Enghuset, der torsdag denne uge holdt sommerfest. Efter flere års kamp mod dårligt indeklima og anmærkninger for sin pædagogiske kvalitet tyder noget på, at institutionen nu endelig er på vej på ret køl.

Det fortalte daglig leder Maria Gallardo til sommerfesten, hvor en masse forældre og børn var mødt op for at hygge og deltage i diverse aktiviteter.

LÆS OGSÅ: Nu er forbudsskiltene mod lastbilkørsel sat op

»Vi har tidligere fået et rødt tilsyn, men det har nu ændret sig, så vi på det seneste fik et gult – næsten grønt tilsyn, så vi er godt på vej,« fortalte hun, der også glæder sig til, at de flytter over i den nybyggede institution ved Engløbet forhåbentlig i foråret næste år.

Af det seneste pædagogiske tilsyn vurderes blandt andet, at man skal arbejde videre med at:

· Henvise og guide børn som handler uhensigtsmæssigt

· Børneperspektiv og børns deltagelsesmuligheder i planlagte aktiviteter

· Forandre og indrette aktiviteterne i forhold til børnenes engagement og motivation.

Artiklen fortsætter under billedet.

Børnene kom helt tæt på uglerne. Foto: Kenneth Hougaard.

 

Naturen gør godt

Derudover kunne lederen fortælle, at man som Herlevs første institution med en grøn profil indtil videre udelukkende har høstet positive erfaringer. Både i forhold til børnenes trivsel, forældrenes opbakning og personalet, som i øvrigt på trods af tidens udfordringer ligger på den normering, det skal.

»Vi er dem, som vi skal være,« sagde hun og fortalte videre om det grønne i dagligdagen.

Naturen kan en masse ting udover at være grøn

»Vi har tænkt meget over, hvordan vi kan signalere, at vi er blevet grønne. Vi er nok mere udenfor end andre, og så bruger vi nærmiljøet og Kildegården rigtig meget til blandt andet at tage på ture. Vi taler også om, hvad gør naturen for os i den ofte fortravlede hverdag, vi lever i, og vi tror, at naturen kan være med til at give mere ro, så man får et mere ‘bæredygtigt barn’. Et barn, der kan begå sig i naturen og bruge den til at finde ro i, for det har vi som samfund brug for. Naturen kan en masse ting udover at være grøn,« påpegede Maria Gallardo og henviste til sommerfestens aktiviteter.

Der var blandt andet snobrødsbagning over bål, lege i det fri og så havde man hyret en helt speciel gæst eller rettere flere til at komme forbi og måske gøre børn som voksne endnu mere interesserede i naturen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var også tid til afslapning i det grønne. Foto: Kenneth Hougaard.

Hvad uglen i hulen…

Det var firmaet House of Exotics, som gæstede festen med to ugler: Macchi på 12 uger og Gismo på seks år. Den første en brilleugle og den sidste en dværghorneugle. Begge trak hurtigt de mange børn og voksne til sig.

»Orv, en stor ugle – den er så blød – må jeg gerne røre,« lød det fra begge aldersgrupper, mens uglernes ejere, Robert og Jakob Ølholm, tog sig god tid til at svare på spørgsmål. De har i alt 66 dyr fordelt på 28 forskellige arter og lever af at tage rundt og vise dem frem, bruge dem i udstillinger og så videre.

Efter dagens meget interessante omgang dus med dyrene havde børnene mulighed for at lade sig male i ansigtet, og motivet, ja gæt selv.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!