Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fire herlevborgere: Ikke i tvivl om, hvor de skulle sætte deres kryds

Herlev Bladet har talt med fire herlevborgere foran valgstedet i Medborgerhuset, der ikke var i tvivl om, hvor de skulle sætte deres kryds. Læs deres begrundelser her.

Det er valgdag, og herlevborgerne skal i dag sætte deres kryds på stemmesedlen til folketingsvalget. Herlev Bladet var tidligere i dag forbi Herlev Medborgerhus, hvor ét af de i alt tre valgsteder i Herlev befinder sig. Herlev Borgerne kan også stemme i Herlev Hallerne og i Kildegårdhallen.

Da Herlev Bladets udsendte var forbi medborgerhuset omkring kl. 11.30, var der godt gang i valgstedet. Mange herlevborgere havde grebet deres valgkort og havde fundet vej til stemmeboksen. Det gælder også for fire herlevborgere, som Herlev Bladet talte med foran udgangen fra valgstedet i Medborgerhuset.

LÆS OGSÅ: Så meget bruger du lokale kandidater på SoMe

Rød vs. Blå blok

På en bænk foran Medborgerhuset sad to ældre damer. Det var Leila Larsen og Bente Lüthje, der lige havde været inde og sætte deres kryds på stemmesedlen.

Har I været i tvivl om, hvor I skulle sætte krydset i dag? 

»Nej, jeg har ikke været i tvivl,« svarede Leila Larsen og Bente Lüthje begge to nærmest på samme tid.

Hvorfor har I ikke været i tvivl?

»Jeg synes, det hele er noget værre rod. Der er alt for mange partier, og de lover fandme guld og grønne skove alle sammen. Det er næsten lige meget, hvem man stemmer på,« sagde Leila Larsen.

»For mig handler det jo nok om, hvad jeg går ind for, og hvilke værdier jeg vægter højest,« sagde Bente Lüthje, der fortalte,  at hun havde sine børnebørn i tankerne, da hun satte sit kryds på stemmesedlen i dag.

Leila Larsen (tv.) og Bente Lüthje (th.) foran valgstedet i Medborgerhuset tidligere i dag. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Hvad stemte I på i dag?

»Jeg stemte rødt,« svarede Bente Lüthje først.

»Jeg har i hvert fald ikke stemt rødt, og det gør jeg aldrig,« svarede Leila Larsen meget bestemt.

»Det er derfor, at vi aldrig tager de her diskussioner op,« sagde Bente Lüthje efterfulgt af et smil og så på Leila Larsen.

»Jeg er virkelig træt af alt det vejarbejde, der er i byen. Der bliver overhovedet ikke taget hensyn til os ældre,« sagde Leila Larsen, da de to damer rejste sig fra bænken.

»Det var ikke det, vi skulle snakke om i dag, Leila. Men defor må du selvfølgelig gerne bringe det op,« sagde Bente Lüthje, og vinkede farvel til Herlev Bladets udsendte, mens de to damer var på vej væk.

LÆS OGSÅ: Ballade i Præstebro Kirke

Brug for et friskt pust

Ved udgangen fra valgstedet i Medborgerhuset mødte Herlev Bladet også ægteparret Birgitte Holm og Frans Holm, der også havde været inde og afgive deres stemme.

Har I været i tvivl om, hvor I skulle sætte krydset i dag?

»Jeg har ikke været i tvivl i dag. Det er længe siden, jeg besluttede mig. Jeg har stemt indenfor blå blok, men ikke på det parti, som jeg plejer,« svaredeFrans Holm.

»Jeg har ikke været i tvivl. Jeg har heller ikke stemt på det parti, jeg plejer, men jeg bliver i blå blok. Jeg synes, der er behov for et frisk pust,« sagde Birgitte Holm.

Birgitte Holm (tv.) og Frans Holm (th.) foran valgstedet i Medborgerhuset tidligere i dag. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Hvad tror I, at resultatet af valget bliver?

»Jeg tror, at vi får en socialdemokratisk regeringen igen. Det bliver nok Lars Løkke, som bliver afgørende for valget,« sagde Frans Holm, mens Birgitte Holm nikkede sammenstykkende.

»Jeg ved virkelig ikke, hvad der kommer til at ske. Men jeg håber på, det bliver en blå regering,« tilføjer hun.

Ifølge Herlev Kommunes hjemmeside kan 19.961 herlevborgere stemme til folketingsvalget i dag. Alle valgsteder lukker kl. 20.00.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!