Flere søger om skolestartshjælp – også i Herlev
Knap 2.900 forældre har søgt Dansk Folkehjælp om økonomisk støtte til skolesager til deres barns første skoledag.
Mandag 12. august starter skolebørnene i Herlev igen efter sommerferien, og for flere forældre betyder det, at de på en eller anden måde skal finde penge, som de ikke umiddelbart har, til penalhus, skoletaske, madkasse, og hvad ens skolemodne børn ellers har behov for. Det oplyser Dansk Folkehjælp, der siden 2020 har uddelt skolestartshjælp og i år kan melde om yderligere en stigning i antallet af ansøgere.
På landsplan har 2.871 forældre søgt Dansk Folkehjælp om økonomisk støtte til skolesager til deres barns første skoledag i år, og det er det højeste antal siden starten i 2020, oplyser organisationen i en pressemeddelelse. Ud af de mange ansøgere har 1.451 børn modtaget støtte, som består af et gavekort på 2.500 kroner.
Det fremgår af Dansk Folkehjælps opgørelse, at Region Midtjylland står for den største andel af ansøgere med 26,5 procent, mens hovedstaden ligger lige bagefter med 24,1 procent – i alt 693. Heraf oplyser man, at der i år har været 16 ansøgere fra Herlev mod 13 sidste år og ni i 2022.
LÆS OGSÅ: Sådan går det Herlev-atleterne til OL
Bekymret over stigning
»Igen i år er antallet af ansøgere steget. Vi oplever desuden, at familiernes økonomi i tiltagende grad er presset. Hver anden familie vurderer, at deres livssituation er vanskeligere end sidste år, og hele 67 procent oplever, at deres dagligdag er sværere end for fem år siden. Halvdelen af de familier, der har søgt i år, har et månedligt rådighedsbeløb på under 2.000 kroner,« siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer.
Netop de aktiviteter – blandt andet til fritidsaktiviteter og fælles oplevelser i familien -, som forældrene må skære fra, kan ligesom en utryg skolestart føre til udenforskab
I pressemeddelelsen henviser hun til organisationens evalueringer fra modtagere af Skolestartshjælp, som viser en række alvorlige konsekvenser af den stramme økonomi: Knap hver anden angiver, at økonomien begrænser børnenes fritidsinteresser. 70 procent må undvære udflugter med familien. Hver femte ansøger fortæller, at de indimellem må undvære tre daglige måltider. Og cirka tre ud af fire erkender, at de har måtte låne penge af familie for at klare dagligdagen.
»Det er meget bekymrende. Netop de aktiviteter – blandt andet til fritidsaktiviteter og fælles oplevelser i familien -, som forældrene må skære fra, kan ligesom en utryg skolestart føre til udenforskab. Vi har brug for at sikre alle børn en god start på skole- og uddannelsesforløb. En start præget af lige muligheder for børnefællesskaber og for tryghed i en ny rutine og hverdag,« lyder det.
Der er lukket for kommentarer