
Flertal i kommunalbestyrelsen vil flage med regnbuefarver
14 ud af 19 kommunalpolitikere stemte ja til i år at flage med regnbueflaget på Rådhus Hjortespring under Pride-ugen uge 33.
Det giver mening, at Herlev Kommune på Rådhus Hjortespring markerer sin støtte til fællesskab, mangfoldighed og ligestilling ved at flage med regnbueflaget fra 11. til 15. august under Pride-ugen i år. Det synes i al fald et flertal på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor Socialdemokratiet og Moderaterne stemte ja til et forslag fra Enhedslisten og SF om netop det. Imod var konservative og Liberal Alliance med den begrundelse, at de kommunale flagstænger bør forbeholdes officielle symboler som kommunens våbenskjold og Dannebrog.
Vi mener, det er på tide, at Herlev vælger fællesskabet for alle
»Kærlighed er kærlighed, uanset om parterne hedder Peter og Poul, Pia og Pernille eller Pia og Poul men der er bare et stykke vej derfra og til de kommunale flagstænger,« lød det blandt andet fra Hanne Bjørn (LA), der frygter, at blåstemplingen af flagning for én bestemt minoritetsgruppe vil åbne for en efterspørgsel fra andre også.
Derfor mente hun, at Dannebrog rummer alle.
Artiklen fortsætter under billedet.

Ikke kun for LGBT-personer
Det var Stefan Rundstrøm (vikar for Marianne Dithmer, EL), der motiverede forslaget, som var baseret på egen erfaring, idet han for nylig selv havde oplevet chikane fra en gruppe unge, fordi han er homoseksuel.
»Et forslag som dette, hvor vi flager med regnbueflaget på rådhuset ved siden af vores våbenskjold, løser selvfølgelig ikke problemerne alene. Der skal selvfølgelig være greb til at sørge for, at dem, der ekskluderer andre fra fællesskaber, stopper med det her. Men for de personer, der føler sig uden for fællesskabet, er den her markering særlig vigtig,« påpegede han og forklarede, at flaget ikke kun gælder LGBT plus-personer, men symboliserer en støtte til, at alle har ret til at leve deres liv, som de vil.
LÆS OGSÅ: Bymidtecentret er for lavt til ambulancer
Også en kulturkamp
»Vi mener, det er på tide, at Herlev vælger fællesskabet for alle,« fortsatte Stefan Rundstrøm og påpegede, at andre kommuner som Gladsaxe, Randers og Stevns med flere, har gjort det samme.
Arly Eskildsen fra SF tilføjede, at flaget også skal symbolisere en kulturkamp, som finder sted lige nu.
når vi også oplever hadytringer og hadforbrydelser i vores samfund, så er det vigtigt, at vi også markerer vores værdier
»Vi skal ikke markere alt muligt, men lige netop det her er vigtigt, fordi der eksisterer en kulturkamp på tværs af Atlanten, hvor vi kan se, hvordan man totalt ruller alle ligestillingsinitiativer og rettigheder tilbage for den her gruppe. Og når vi også oplever hadytringer og hadforbrydelser i vores samfund, så er det vigtigt, at vi også markerer vores værdier,« sagde han, der som sin politikerkollega også håbede, at flagningen vil inspirere andre institutioner og virksomheder i kommunen til at gøre det samme.
Der er lukket for kommentarer