Herlev Bladet

For første gang i Herlev: Borgerforslag droppes efter for få underskrifter

Et borgerforslag om at indføre parkeringsforbud på vejene uden om Hjortegården fik 42 underskrifter, hvilket er langt fra målet. Et aktuelt borgerforslag har indtil videre ikke opnået en eneste underskrift.

I mere end to år har det været muligt for borgere at stille forslag til politikerne i Herlev Kommune, som de er forpligtede til at behandle i kommunalbestyrelsen.

Det kræver 300 underskrifter på et år, før det kan lade sig gøre.

I fjor opnåede forslaget om en mindeallé i Elverparken for Louise Borglit, som blev dræbt i parken i 2016, 300 underskrifter og blev siden vedtaget af politikerne efter dialog om en passende løsning med Louise Borglits familie.

Nu er afgørelsen på borgerforslag nummer to i Herlev Kommune faldet, og et forslag om at indføre ‘parkering forbudt’ på vejene uden om beboelsesområdet Hjortegården opnåede kun 42 underskrifter på et år og opnår derfor ikke politisk behandling.

»Sådan er det. Jeg vidste godt, at der ville være lang vej til de 300 underskrifter,« siger en afklaret Lasse Lundberg, som ikke er overrasket, da Herlev Bladet fortæller ham, at hans forslag ikke opnåede underskrifter nok.

Jeg kunne selvfølgelig godt have rystet træet lidt mere

Rystet træet

Lasse Lundberg mener, at hans forslag har været særdeles relevant i forhold til trafiksikkerheden, da der efter hans opfattelse er for utrygt på vejene uden om Hjortegården for bløde trafikanter, blandt andet skolebørn, og at bilisterne i stedet kan parkere på p-pladserne tæt på boligerne. Men der er åbenbart ikke nok andre, som har haft samme brændende ønske.

Ifølge forslagsstilleren har han gjort en indsats for at udbrede sit forslag, så interesserede kunne stemme på det.

»Vi havde beboermøde i september, hvor det blev nævnt, og der var stor stemning for at skrive under, og så har jeg delt det i flere grupper på Facebook,« fortæller han.

Herlev Bladet skrev derudover også en artikel om forslaget, men han har dog ikke skrevet noget læserbrev.

»Jeg kunne selvfølgelig godt have rystet træet lidt mere, men jeg tror nu ikke, at et læserbrev havde gjort den store forskel. Men det har nok også noget at gøre med, at bor man i den sydlige del af Herlev, så er man ikke berørt af det,« ræsonnerer han og nævner, at Herlev Kommune også kunne gøre mere for at oplyse om, når der er aktuelle borgerforslag.

»Kommunen har vel også en aktie i, at det kommer ud til borgerne? De som så synes, at et forslag en god idé, kan skrive under,« mener han.

Presse citronen

Kunne det også være en idé, at man som borger havde kortere tid til at samle underskifter ind? 

»Det tror jeg måske, så ville man muligvis presse citronen lidt mere,« siger han.

For tiden er der to borgerforslag, som borgerne i Herlev kan skrive under på, nemlig et forslag om fortov på Anishaven og etablering af skaterbane.

Det første forslag om Anishaven er der endnu ikke en eneste, som har skrevet under på, ikke engang forslagsstilleren, forslaget er dog forholdsvis nyt, og der kan stemmes på det til december. Forslaget om skaterbane udløber til juni, det er der kommet 66 underskrifter, så der er fortsat et stykke vej.

Fakta

Du kan finde aktuelle borgerforslag i Herlev Kommune på herlev.dk/borgerforslag, hvorfra du også kan skrive under på, at et forslag skal til politisk behandling i kommunalbestyrelsen. Du kan også oprette borgerforslag her, som har relevans for de kommunale opgaver.

Har du ikke digital adgang, kan du møde op på Borgerservice og afgive din underskrift, og der kan også samles fysiske underskrifter ind.

Kun borgere på mindst 18 år bosat i Herlev Kommune kan stemme.

LÆS OGSÅ: Politikere ønsker mere spotlight på borgerforslag 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!