Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

For retten: Fandt flere kilo kokain i varebil i Herlev

Fire mænd er tiltalt for indsmugling, besiddelse og videresalg af over 13 kilo kokain og 400 gram hash. En stor del af stofferne blev fundet under en ransagning i Herlev i november 2017.

Fire mænd i alderen 20, 23, 26 og 39 år står anklaget i en omfattende narkosag, der begyndte ved Retten i Glostrup tirsdag i denne uge og trækker tråde til Herlev.

Sagen drejer sig om indsmugling, besiddelse og videresalg af over 13 kilo kokain og 400 gram hash i perioden fra midt 2017 til januar 2018.

Ifølge anklageskriftet er fire andre medgerningsmænd også anklaget, men deres sager behandles særskilt. Desuden skulle et ukendt antal gerningsmænd fra hele Sjælland også være involveret i det, der betegnes som organiseret handel med kokain.

»Det er en alvorlig sag med indsmugling og distribution af større mængder narko, og det er klart, at det lægger op til en ikke ubetydeligt fængselsstraf«, lyder det fra Anders Andreasen, der er anklager ved Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst.

To der styrer

Det fremgår af anklageskriftet, at den ældste af de fire tiltalte skulle være ham, der stod i spidsen for håndteringen af den omtalte mængde kokain. I det første ud af de i alt fire forhold står han og den 26-årige tiltalt for at have indsmuglet, besiddet og videresolgt mindst 5,2 kilo kokain for i alt 1.762.800 kroner og 116.000 euro svarende til cirka 865.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Årsstatistikken: Seksuelt misbrug, underslæb og narkosalg boner ud

De to er tiltalt efter samme paragraffer i forhold to, hvor det gælder mindst to kilo kokain svarende til 1.080.000 kroner, som blev opbevaret på den 26-åriges bopæl frem til 19. oktober 2017 og derefter leveret videre.

Varebil i Herlev

I forhold tre er alle fire tiltalt for en mængde svarende til seks kilo kokain, som de to førnævnte skulle have stået for at smugle ind, besidde og opbevare med henblik på videresalg.

Ifølge anklageskriftet skulle den 26-årige 5. november cirka klokken 20.20 et sted i Herlev have betalt en ukendt person 116.000 euro for mindst tre kilo kokain, som efterfølgende blev overdraget til anden part, der 30. november cirka klokken 13.20 ved Ballerup leverede den videre til en tredje, der sammen med den 20- og 23-årige opbevarede den i en varebil et sted i Herlev.

LÆS OGSÅ: Solgte narko på parkeringstag

Samme dag ransagede politiet varebilen og fandt ifølge anklageskriftet knap tre kilo kokain pakket i en grå trøje, ligeledes knap tre kilo kokain liggende i en sort taske samt 91 gram kokain. Der blev desuden fundet 400 gram hash.

Dyrt Rolex-ur

Ved den ældste af de fire nedlægges der påstand om konfiskation af halvanden million kroner svarende til salg af mindst 7,2 kilo kokain. Desuden om konfiskation af beslaglagte værdier såsom et Rolex-ur til en værdi af 242.750 kroner, en Louis Vuitton-taske til 9.850 kroner, et B&O-anlæg til 17.299 kroner samt fem mobiltelefoner.

I forhold til den 26-årige nedlægges der påstand om konfiskation af 240.000 kroner, to mobiltelefoner, en digitalvægt og forskellige dopingpræparater.

Han er nemlig også tiltalt for 24. januar 2018 cirka klokken 12.55 i Herlev at have været i besiddelse af 469 enheder anabole steroider eller testosteron ifølge anklageskriftet til eget forbrug.

Det fremgår, at den 26-årige og den 39-årige har siddet varetægtsfængslet indtil nu.

Der er afsat i alt 14 retsdage til sagen, der er sat til at slutte i maj.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!