Herlev Bladet

Forholdsvist flest smittede

Af: Kenneth Kristensen Berth (DF), kandidat til Folketinget

Herlev Bladet kunne for nogle uger siden berette, at kommunen er den kommune, der er næsthårdest ramt af corona i landet.

Et stort fokus i artiklen er, at de etniske danskere er i overtal blandt de smittede. Formentlig skyldes interessen for dette, at det flere gange i den offentlige debat er nævnt, at indvandrermiljøer har været hårdt ramt af corona-smitten.

Nu er det jo ikke så mærkeligt, at flertallet af smittede er danskere i en kommune, hvor 81 pct. af indbyggerne netop er af dansk oprindelse. Går man imidlertid tallene efter i sømmene viser det sig, at hvor som sagt 19 pct. af Herlevs borgere er indvandrere og efterkommere, så er 29 pct. af de registrerede smittede i Herlev indvandrere og efterkommere. Altså samme billede som vi har set på Vestegnen, hvor forholdsvis flere indvandrere og efterkommere er smittede end danskere.

Jeg skal ikke begive mig ud i forklaringer om, hvorfor det er sådan, men blot stilfærdigt gøre opmærksom på at Herlev altså i den forstand ikke adskiller sig grundlæggende fra det generelle billede, hvad artiklen jo ellers kunne give læseren indtryk af.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....