Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Galleri: Farvel til Herlevs julemærker

I 42 år har Lions Herlev udgivet julemærker i Herlev til fordel for blandt andet børn og unge. Men nu er det slut. Læs her hvorfor.

Hver jul siden 1979 har herlevborgerne kunne pryde deres julekort med et originalt julemærke lavet af og til herlevborgere til gavn for Lions Herlevs humanitære arbejde. Men nu er det slut, og i år er første år, hvor man har måtte købe sine julemærker andetsteds.

Ole Fischer, der har været Lions Herlevs officielle julemærkeudvalgsformand gennem 30 år, fortæller her om de to årsager, der er skyld i, at en epoke slutter:

For det første er det blevet svært at sælge mærkerne, og de virksomheder, man hidtil har samarbejdet med, virker ikke længere interesserede. Sågar Herlev Kommune vil heller ikke købe julemærket længere, lyder det.

LÆS OGSÅ: Før en populær pakkeshop – nu er der massageklinik

Ole Fischer oplyser, at overskuddet fra salget af julemærkerne i mange år gennemsnitligt udgjorde i omegnen af 35.000 til 40.000 kroner, men at det sidste år var faldet til 6.000 kroner.

For det andet mangler der en til at overtage det store frivillige arbejde, der ligger bag, forklarer Ole Fischer.

Skoleelever designede selv

»Jeg har valgt at stoppe, og der er ingen i Lions, som vil overtage, selvom jeg har tilbudt stadig at sørge for trykningen,« siger han, der blev ansvarlig for julemærket, fordi han drev trykkeriet Herrmann & Fischer A/S (i dag Kailov A/S, red.).

Det betød, at man kun skulle sørge for at købe materialer, så stod han for resten. Og selvom det ifølge ham ikke var nogen lille opgave, det kunne godt tage op til et halvt år, så gjorde han det gerne, fordi salget af de mange julemærker genererede støtte til blandt andet Herlevs børn og unge via Elevpuljen.

Jeg er da træt af, at ingen vil overtage, for jeg kunne godt få det trykt billigt via de kontakter, jeg stadig har, så jeg synes da, det er trist

»Jeg startede typisk med at sende breve ud til skolerne i samme øjeblik, skolebørnene var tilbage efter deres sommerferie sidst i august. For de svarede typisk ikke den dag, de blev spurgt,« griner Ole Fischer og tilføjer, at der også skulle findes en kunstner.

Det var altid en lokal kunstner, der skulle stå for at designe julemærket, mens det var skoleelever, der stod for at få dem solgt, så de kunne tjene penge til klassekassen. I de sidste fem seks år fandt Ole Fischer på, at det også var en skoleklasse, der fik æren af at lave julemærket.

Løbet er kørt, men…

Men noget tyder altså på, at tiden er løbet fra det.

»Men nu er jeg nået den alder, hvor jeg er gået på pension, og jeg har ikke så meget tid længere til at presse på for at få tingene igennem, hvilket det også kræver,« forklarer tovholderen, der er 81 år.

Hvad tænker du om, at en epoke er slut?

»Jeg er da træt af, at ingen vil overtage, for jeg kunne godt få det trykt billigt via de kontakter, jeg stadig har, så jeg synes da, det er trist, men livet er jo sådan. Der er jo heller ingen, der sender julekort mere,« siger han, der også føler sig lidt skuffet over, at for eksempel Herlev Kommune er stoppet med at købe julemærker.

Ser du for dig, at julemærket kunne genopstå i en eller anden form i Herlev?

»Det løb er 100 procent kørt, det kommer ikke igen,« lyder det kontant fra Ole Fischer, der dog nævner, at Lions Herlev har fundet andre måder og aktiviteter at indsamle penge på som for eksempel den populære oktoberfest i Herlev Hallen.

Herlev Bladet har også kontaktet Herlev Kommune for at spørge, hvorfor man ikke længere køber julemærker, men på grund af juleferie er det ikke muligt at få svar før efter nytår.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!