Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Genbrugsplast og kunst i ét, men hvor skal værket hænge?

Andreas Zacho har åbnet sit eget værksted, hvor genbrugsplast bliver til kunst og designprodukter. Første store værk har han lavet sammen med lokale borgere.

484 brikker eller fliser er der i Andreas Zacho’s såkaldte samskabelsesværk, som han har lavet i samarbejde med 82 børn og voksne fra lokalsamfundet. De har alle sammen lavet deres egne ‘brikker’ i puslespillet og valgt deres egne farver ud af genbrugsplast, som de selv har stået for at smelte, fortæller manden bag.

Nu mangler værket, der måler 1,2 X 2,4 meter, bare et navn, og måske endnu vigtigere et sted, hvor det kan hænge og pynte, men også fortælle sin historie. En historie, der udover de lokale beboeres involvering, for Andreas Zacho også handler om ‘cirkulær økonomi’ og bæredygtighed.

»Det handler om miljøet og om at oplyse folk. Jeg vil gerne skabe noget kreativt og få folk til at forstå den værdi, de kan få ud af genbrugsplastik,« forklarer kunstneren, der egentlig er uddannet arkitekt og har drevet sin egen virksomhed ’A Circular Design Studio’ siden december sidste år.

LÆS meget mere I Herlev Bladet

Men det var først fornylig, at han lejede sig ind i Kristian von Hornsleths gamle værksted i Skovlunde blandt andet takket være støtte fra Kulturstyrelsen. Selvom han kan leve af sin kunst og sine designprodukter, rækker visionerne videre end det. Han vil nemlig gerne have flere til at få øjnene op for den værdi, som genbrugsplast kan have – ikke mindst i kraft af flere samarbejder med de omkringliggende virksomheder, skoler, institutioner og så videre. Men én ting ad gangen:

Først og fremmest efterlyser han et sted til det nye lokale kunstværk, hvor alle kan nyde det og få tankerne igang. Har man et forslag, så skriv til kunstneren: aza@gloove.dk eller find hans virksomhed på Facebook.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!