Gyldals nye arbejdsgiver forklarer hvorfor
CEO og partner i Rud Pedersen, Danmark, fortæller, hvorfor man har ansat Herlevs tidligere borgmester.
‘Director’ skal der fremover stå på visitkortet for den nu tidligere Herlev-borgmester, Thomas Gyldal Petersen, som 13. januar starter hos rådgivningsvirksomheden Rud Pedersen, Danmark. Dér skal han som udgangspunkt i Danmark rådgive kunder på tværs af industrier om, hvordan han og virksomheden kan være med til at ‘varetage deres interesser i forhold til forskellige aktører i samfundet’. Derudover skal han være med til at udvikle Rud Pedersen, da han kommer med en god portion ledelseserfaring – både fra de 13 år som borgmester og fra KL.
Det fortæller Jens Hjorth-Larsen, der er CEO (administrerende direktør, red.) og partner i Danmark-afdelingen af virksomheden, der har kontorer i 19 europæiske lande.
LÆS MERE: Dét skal Herlevs borgmester nu lave
Ikke på grund af netværk
»Vi har ansat Thomas, fordi han kommer med en enorm indsigt i samspillet mellem offentlige og private aktører, og vi lever af at rådgive virksomheder og organisationer omkring politik, kommunikation og strategi, og dér har han en hel unik indsigt,« forklarer den administrerende direktør.
I har vel også ansat ham, fordi han kommer med et stort netværk?
»Når man har været så mange år i politik, så har man et stort netværk, men det vigtigste er forståelsen. Dét, vi laver, er med ord og argumenter at være med til at kvalificere beslutningsprocesser. Vi tror på, at de politiske beslutningsprocesser bliver bedre, når der er en dialog mellem dem, som træffer dem, og dem, som beslutningerne vedrører og påvirker, og vores opgave er at facilitere den dialog, og så er det fint at kende nogen, men det vigtigste er at bidrage med at træffe bedre beslutninger. Vi ansætter ikke nogen på grund af deres netværk, men fordi de har en dyb indsigt i de politiske processer,« uddyber han Jens Hjorth-Larsen, der faktisk selv begyndte sin karriere i det politiske som folketingsmedlem for Socialdemokratiet.
»Vi har mange forskellige ansatte, der har været forskellige steder i det politiske blandt andet på Christiansborg, i ministerier som særlige rådgivere, men også på forskellige medier. Den nuværende kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) har blandt andet været hos os,« tilføjer han og påpeger, at der altså både er politikere, som bliver ansat og ansatte, som går tilbage til politik.
Bag skærmen
Herlev Bladet har spurgt ind til selve ansættelsesprocessen, da det udadtil fra Thomas Gyldal Petersen offentliggjorde sin afgang 4. december, til han gik 2. januar, er gået ret så hurtigt. Derfor har vi også spurgt ind til, hvor lang tid i forvejen processen startede, og hvordan forbindelsen mellem de to parter opstod. Men det vil Jens Hjorth-Larsen ikke kommentere på.
»Hvordan man ender med at blive ansat, holder vi for os selv, men jeg kan sige, at vi er hele tiden på udkig,« lyder det fra den administrerende direktør.
Han tilføjer i øvrigt, at man ikke skal regne med at se eller høre Thomas Gyldal Petersen på skærmen eller høre ham i radioen i samme omfang som før, da hans kommende arbejde mest vil foregå i kulissen backstage.
Der er lukket for kommentarer