Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Håbet er at letbanen letter i 2024

Letbanen fik et ordentligt politisk rygstød, da kommunalbestyrelsen igen havde den på dagsordenen. Håbet er at den første letbanevogn forlader perronen i anden halvdel af 2024.

Det ville nok være lidt af en tilsnigelse at påstå, at tilblivelsen af letbanen har kørt på – nåh ja – skinner.

Men onsdag kunne en enig kommunalbestyrelse godkende det økonomiske grundlag for letbanen, der som planerne ser ud lige nu, skal åbnes i anden halvdel af 2024.

»Vi er mange mennesker  i denne by, der efterhånden har talt mange ord om den letbane, der er det vigtigste siden S-toget kom til Herlev. Og hvem kunne forestille sig byen uden S-tog,« spurgte borgmester Thomas Gyldal Petersen (A), der påpegede, at han forventer, at aftalepartnerne på Christiansborg nu også står klar til at trykke på den grønne knap, der skal sætte byggeriet i gang.

»Nu kan vi komme i gang, og jeg vil begejstret anbefale, at vi siger ja,« sagde han.

Læs også: Letbanen på vej – ikke flere undskyldninger 

Arly Eskildsen (F) var også med på den begejstrede letbanevogn.

»Det er en sejr for fælleskabet i hovedstaden. Herlev er blot en lille brik i det, og det er glædeligt, at vi får glæde af det. Tak for det,« sagde han, og udløste dermed en lille bemærkning fra borgmesteren, der ikke var helt enig i størrelsen på Herlevs brik.

Men godkendt blev det, og   Hovedstadens Letbane vil i løbet af det indeværende kvartal give en melding på, hvorvidt tidsplanen kommer til at holde.

Hovedstadens Letbane ventes at være med til at skabe op mod 36.500 nye arbejdspladser og tiltrække 32.000 nye indbyggere langs Ring 3 frem mod 2032. 13-14 millioner passagerer forventes ifølge Hovedstadens Letbane årligt at rejse letbanen – til sammenligning havde Kystbanen godt ni millioner passagerer i 2016.

 

Politikerne i Herlev glæder sig over, at Herlev får del i alt det, letbanen forventes at tage med sig. Foto: Hovedstadens Letbane.

 

 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!