Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Her er vinderen af årets handicappris

I anledning af FNs internationale handicapdag, uddelte Herlev Kommunes Handicapråd også i år kommunens handicappris.

Prisen gik i år til Mindsteps, som er et fællesskab for forældre, der  hjemmetræner deres barn med en funktionsnedsættelse. Mindsteps har til huse i træningslokaler på Hørkær, hvor familierne mødes om de forskellige træningsaktiviteter omkring børnene og de unge, og samtidig danner det ramme om sociale fællesskaber og netværk for hele familien, skriver Herlev Kommune.

Mindsteps blev til på initiativ af forældre, der har erfaringer med et liv med et barn med funktionsnedsættelse. Sammen fik de Mindsteps op at køre. De holdt døren åben for andre forældre, der stod lidt alene med de udfordringer, der er forbundet med at have et barn med funktionsnedsættelse. Hos Mindsteps kan forældre og deres børn komme og få del i brugbar viden og stedets fantastiske fysiske faciliteter, hvor alt er indrettet med hensyn til stedets brugere. Her er bl.a. et sanserum, træningsredskaber, et specialindrettet køkken og lokaler, hvor der er mulighed for at lave aktiviteter sammen med andre eller være sig selv, hvis der er brug for alene-tid.

Taler og takketaler

Overrækkelsen af prisen foregik i Mindsteps hyggelige julepyntede lokaler på Hørkær fredag den 2. december. Sammen med børn og unge samt deres familier deltog også repræsentanter fra Mindsteps bestyrelse, Handicaprådet og forvaltningen. Bestyrelsesrepræsentanter, brugere og familier er meget stolte over at modtage prisen. Det er en stor anerkendelse på den måde at blive set og indstillet til årets handicappris. Udover formand for Handicaprådet Gitte Friberg Bomholdts tale, holdt et par af de unge brugere nogle meget rørende takketaler. Der er tale om unge med begrænset talebrug eller intet verbalt sprog, som ved hjælp af en ihærdig indsats og staveplader fik sat præcise ord på deres glæde ved at modtage prisen, om et liv med funktionsnedsættelse og deres glæde ved at være mindsteppere.

LÆS OGSÅ: Inviterer utilfredse borgere med til udvalgsmøder

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!