Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Triathlon tilbage i sin vante form

På søndag 1. maj løber Herlev Triathlon for første gang siden 2019 af stablen ved Hjortespringbadet med sine tre vante discipliner Bemærk, at det påvirker trafikken i området.

Fra klokken syv søndag morgen 1. maj hopper de første triatleter i Hjortespringbadets 50-meter-bassin, og de kan efterfølgende se frem til at skulle cykle og løbe for at gennemføre dette års udgave af Herlev Triathlon. Den første normale af sin slags siden 2019, da 2020 blev aflyst på grund af corona, og 2021-udgaven blev et duatlon, da man måtte droppe svømmedelen.

»Jeg glæder mig til at se de store smil på atleterne, når de kommer i mål. Målstregen er altid det bedste sted at være. Når nogen slår en rekord eller overvinder en grænse, så kan man se det i deres øjne, når de kommer ind,« fortæller Rie Rosenstand, der for andet år i træk er tovholder på Herlev Triathlon, som siden 2014 er blevet arrangeret af Herlev Tri og Motion.

Flere end sidste år

Herlev Triathlon bliver kaldt forårsklassikeren, fordi det er et af de første triatlon-stævner, der sparker sæsonen i gang.

»Vi ligger tidligt på året i forhold til andre, så vi er typisk et stævne, hvor man afprøver formen til sæsonen. For eksempel hvis man skal træne til et ironman, så kan man gøre det her, fordi vi har svømmehallen til rådighed, og der går lidt tid før, man kan svømme i åbent hav,« forklarer Rie Rosenstand.

LÆS OGSÅ: – Nu skal have have storken til Herlev

Der plejer da også at være et pænt fremmøde. I år er registreret 324 tilmeldinger mod sidste års 291. Der er dog stadig et stykke til de 550, der var i 2019.

»Opbakningen fra sponsorerne har været stor og god, der er en stor interesse i at støtte op om sådanne aktiviteter, men man kan godt mærke på antallet af deltagere og det frivillige arbejde, at vi er kommet ud af rytmen,« vurderer tovholderen, der dog kan mærke på den sidste måned, at der er kommet skub i det hele igen.

Påvirker trafikken

Apropos de frivillige er det 70 medlemmer fra klubben, der står for afviklingen af stævnet. Derfor har man også besluttet, at ingen fra klubben deltager i selve stævnet. Derudover har man hyret uddannede trafik officials til at hjælpe med at dirigere trafikken.

Stævnet foregår fra morgenstunden og til 13.30 om eftermiddagen. I samme tidsrum skal man som herlevborger og bilist påregne at finde alternative ruter. Blandt andet hvis man bor i området omkring Skindeskovvej, Tibbevangen og Gammegårdsvej. 

SE de forriges resultater her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!