Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HI Fitness: Opdatering af faciliteter skal åbne for udendørs træning hele året

Formand for HI Fitness håber at kunne samarbejde med kommunen om et nyt udspil, der især skal tiltrække flere yngre til foreningen.

Udendørsarealet mellem Hjortespringbadet og Skinderskovhallen trænger til en kærlig hånd. I hvert fald hvis man spørger formand for HI Fitness, Thomas Prehn, der på vegne af foreningen har store planer for området.

»Planen er, at vi i samarbejde med kommunen vil opdatere området. Det er ikke blevet opdateret, siden det blev lavet i 2011. Underlaget er undermineret og ødelagt. Der er tre eller fire forskellige slags belægninger, og det duer ikke med det danske klima. Noget er i beton og noget er i kunststof, de arbejder ikke sammen, og det er farligt at bevæge sig på det. Striberne ved basketkurven har vi været nødt til at tørre op og hælde sand i. Badmintonbanen er der ingen, der bruger. Parabelbanen har ingen fundet ud af, hvad skal bruges til, så det vi bruger den til er at ligge i læ, når vinden kommer fra nordøst, og så er der noget parkourstativ på den ene side, men det er der nogen, der bruger, og basket bliver også brugt indimellem,« fortæller formanden.

Han tilføjer, at HI Fitness derudover har sat et stativ op, som bliver brugt af medlemmerne, og som offentligheden også kan bruge, men overordnet set er vurderingen, at området ikke er blevet brugt i forhold til, hvad man havde forventet.

»Man må sige, at det var et forkert valg, man traf dengang med at lave det, og så har jeg sagt det pænt,« lyder det fra Thomas Prehn, der til gengæld er begejstret for de nye planer.

Overdækket område

»Dét, der er tanken, er, at vi i samarbejde med kommunen skal renovere området og gøre det lækkert. Vi vil gerne have et overdækket og indhegnet område, som er forbeholdt fitness’ medlemmer, hvor vi vil opstille forskellige maskiner, som ikke kan bruges af private, fordi de kræver en instruktør, så man ikke kommer galt afsted. Derudover har vi også tilbudt kommunen at opsætte træningsredskaber til offentligheden, og dem vil vi være medsponsor på, så vi også laver et areal, hvor alle kan være,« forklarer han.

Nærmere betegnet fremgår det af dagsordenen på det næste Kultur- og Fritidsudvalgsmøde, at HI Fitness ønsker et overdækket område på cirka 20 x 15 meter lig med 300 kvadratmeter indhegnet med trådhegn. Derudover ønskes der etablering af lys, el samt adgang til vand og afløb. ‘Gulvet’ skal udgøre 100 kvadratmeter betonunderlag til opstilling af permanente udendørs træningsmaskiner, og 200 kvadratmeter gummiunderlag til brug for holdtræning, lyder det.

LÆS OGSÅ: Lysbegrænsninger og sluk for saunaer

»Vi håber på at kunne inkludere nogle flere nye medlemmer, og hvis vi får en ny overdækning udenfor, så kan vi betragte det som en ny holdsal, og så er ambitionen, at vi vil se, om vi kan lave 365-hold, der træner ude hele året. Det kan man ikke i dag, for hvis det regner, så skøjter man rundt på det glatte underlag, så hvis vi kan stå tørt, og det du har i hænderne også er tørt, så kan det lade sig gøre,« forklarer Thomas Prehn, der ser de udendørs fitnessstationer i Venice Beach som et forbillede.

»Vi vil lave en række på cirka 15 meter med sådan nogle styrketræningsmaskiner som dem, man bruger i Venice Beach, og så håber vi også på, at vi kan tiltrække nogle fra den yngre befolkningsgruppe omkring 15 til 25 år. Cirka 80 procent af vores medlemmer over 50 år,« uddyber formanden.

Artiklen fortsætter under billedet.

HI Fitness og Thomas Prehn (th.) har tidligere brugt udendørsarealet til udendørstræning, selvom det ifølge ikke længere er optimalt. Her arkivfoto fra 2013.

En midlertidig løsning

Af sagsfremstillingen ses det, at kommunen anbefaler at fjerne alle eksisterende faciliteter og lave en ny belægning. Noget man vurderer kan koste mellem halvanden og to millioner kroner. Penge, som ikke er afsat på næste års budget.

Til gengæld fremgår det også, at HI Fitness selv vil finansiere alle maskiner samt overdækningen og indhegningen. Det bekræfter formanden.

»Det har været et ønske i flere år, og jeg anslår, at vi skal bruge to til tre millioner,« forklarer han og tilføjer, at der er afsat midler i regnskabet sidste år og i år.

Selvom der er en plan, og noget af økonomien er på plads, er tidshorisonten lang. Der skal nemlig også laves en ny lokalplan, og det kan ifølge kommunen tage op til halvandet år.

Derfor forventer man ifølge sagen først at kunne have det hele klart i juni 2026.

Af samme grund åbnes der for en midlertidig løsning, som kan stå klar til efteråret næste år. Den kræver, at Kultur- og Fritidsudvalget nikker til, at forvaltningen dels indgår i et samarbejde med HI Fitness om den langsigtede plan. Dels at man sætter den midlertidige løsning i gang, som betyder, at kommunen afsætter en tillægsbevilling til at fjerne de eksisterende faciliteter og renovere belægningen i foråret/sommeren 2023, at HI Fitness får råderet over det pågældende område og opstiller nye maskiner samt, at byggesagsafdelingens giver grønt lys til, at HI Fitness rejser et midlertidigt telt over området med byggepladshegn i sommeren/efteråret 2023.

Populær forening

»Vi håber, at det kan blive piv godt, fordi som området er nu, er det ikke optimalt og kan ikke bruges,« påpeger Thomas Prehn, der oplyser, at HI Fitness pt. har cirka 2.100 medlemmer og 600 på venteliste.

Under corona-krisen var der stop for nye medlemmer, hvorfor man mistede omkring 200, men dem har man allerede vundet ind igen, og selvom der ifølge formanden forsvinder omkring 20 medlemmer om måneden, og man tager nye ind fra ventelisten, kommer der hele tiden nye til.

»Derfor tror vi også, at vi kan få nogle af dem på ventelisten til at træne ude,« vurderer han, der ser frem til Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning.

Basketbanen er en af de få udenførsfaciliteter, der stadig bliver brugt, fortæller formanden for HI Fitness. Arkivfoto.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!