Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HOFOR melder ud om inficeret drikkevand

HOFOR har udsendt en pressemeddelelse med en mistanke om, hvor bakterierne kommer fra.

Drikkevandet i Herlev Kommune kontrolleres hver eneste dag, og i forbindelse med en af disse kontroller, er der fundet E. Coli i vandet i et område af Herlev. Derfor anbefaler Herlev Kommune som vandmyndighed, at beboerne i området koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges direkte til eksempel tøjvask, kogning af kartofler og lignende, fremgår det af en pressemeddelelse fra HOFOR.

Anbefalinger

Det er Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, der leverer vand i det pågældende område, og på www.hofor.dk kan man se, hvilket område, der er omfattet af kogeanbefalingen, ligesom det er muligt at finde svar på de mest centrale spørgsmål om forureningen.

Alle husstande i det berørte område bliver desuden informeret direkte med en sms-besked som bliver sendt til alle de registrerede mobilnumre i det berørte område.

Af hensyn til de berørte kunder har HOFOR tillige kaldt medarbejdere ekstraordinært på arbejde og holder sit Kundecenter åbent torsdag 27.10 frem til kl. 18. Kunder, der har spørgsmål vedrørende vandforureningen, kan derfor også ringe direkte på telefon 33 95 23 01.

Måske fra vandtårnet

Det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men der er en mistanke om, at det kan stamme fra vandtårnet, og derfor er vandtårnet taget ud af drift.

»Drikkevandssikkerheden ligger os meget på sinde. Vi arbejder derfor på højtryk for at finde kilden til forureningen, ligesom vi vil skylle vores vandsystem igennem og har iværksat ekstra mange prøvetagninger«, oplyser Brian Hansen, forsyningsdirektør for vand og spildevand i HOFOR.

Han oplyser, at HOFOR dagligt får resultatet af en række nye vandprøver, som vil vise, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Borgere og medier vil blive orienteret om situationen, ligesom www.hofor.dk løbende bliver opdateret, når der er nyt.

LÆS OGSÅ: Bakterier i Herlevs drikkevand

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!