Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

HOFOR: Vandet i Herlev kan igen bruges direkte fra hanen

Vandet på Herlev Hospital er nu helt rent. Derfor ophører anbefalingen om at koge vandet før brug på grund af forureningen af bakterier nu i hele Herlev efter knap to uger. Det oplyser HOFOR.

Den 27. oktober meddelte HOFOR, at der var konstateret E. Coli-bakterier i vandet i Herlev. Derfor var anbefalingen, at vandet skulle koges før brug.

Det er ikke længere tilfældet. HOFOR oplyser i en pressemeddelse, at anbefalingen om at koge vandet ophører i hele Herlev. Derfor kan alle herlevborgere igen drikke vandet direkte fra hanen eller bruge det til madlavning, uden at det skal koges først.

I løbet af den seneste uges tid har HOFOR løbende taget prøver af vandet i forskellige steder i Herlev. Derfor var der flere områder i Herlev, hvor kogeanbefalingen allerede blev ophævet for over en uge siden.

LÆS OGSÅ: Effektivt nødberedskab: Fik 20.000 liter drikkevand i løbet af tre kvarter

Herlev Hospital var den sidste del af Herlev, hvor vandet stadig var forurenet og kogeanbefalingen stadig gjaldte. Men det gør den ikke længere. Det fortæller Brian Hansen, der er forsyningsdirektør for vand og spildevand i HOFOR, i pressemeddelsen.

»Vi har i samarbejde med hospitalet taget en række kontrolprøver på Herlev Hospital, og resultaterne viser nu, at vandet igen er helt rent. Vi beklager meget de gener, kogeanbefalingen har medført og er glade for, at vi nu kan ophæve anbefalingen,« siger han.

I pressemeddelsen står der også, at Herlev Kommune og HOFOR vil evaluere forløbet, og at den hyppige kontrol af drikkevandet vil fortsætte fremover.

Derudover er HOFOR i gang med at undersøge, hvor forureningen kom fra, men der er endnu ikke nogen forklaring på, hvorfor drikkevandet i Herlev blev forurenet.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!