Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Huerne er kommet på: “På Herlev har vi et tæt bånd”

Theis Elkjær Andersen blev i morges årets første student på Herlev Gymnasium og Oliver Marlund den første – og eneste – HF’er i år. Sammen hejste de dannebrog.

Der var glæde og lettelse i luften allerede lidt over klokken 9, da Theis Elkjær Andersen som den første havde fået studenterhuen på hovedet på Herlev Gymnasium & HF.

»Ja, det er rart, så skal der snart festes,« siger han med et smil. Nu venter der både en masse fester og studenterkørsel.

Theis Elkjær Andersen havde en god oplevelse ved at være til eksamen, hvor han fik et 4-tal for sit studieretningsprojekt (SRP) om anabolske steroider og det mandlige kropsideal i idræt. Et område han finder interessant og ikke så godt belyst.

»Jeg er meget tilfreds. Jeg havde fået at vide, at det ville være uhyggeligt at være til hue-eksamen, men det var det overhovedet ikke. Lærer og censor var interesserede, og der var en god stemning,« fortæller han. I det hele taget har han syntes om at gå til studentereksamen i 3.g.

»Det har været skønt. Jeg har stille og roligt kunne forberede mig til eksamerne,« siger han.

Gymnasiet er ikke så stort, og der er et særligt fællesskab både blandt eleverne, men også et tæt bånd til lærerne,

Særligt fællesskab

20-årige Theis Elkjær Andersen bor i Nordvest på kanten til Frederiksberg og er således ikke fra lokalområdet. Det var ikke hans førsteprioritet at tage turen til Herlev, og han nåede da også at skifte til et andet gymnasium, men besluttede sig for at skifte tilbage, fordi Herlev Gymnasium kan noget særligt.

»Det passer godt til mig. Gymnasiet er ikke så stort, og der er et særligt fællesskab både blandt eleverne, men også et tæt bånd til lærerne, som virkelig kender os og taler med os,« siger han.

Theis Elkjær Andersen skal nu have et sabbatår, hvor han regner med at skulle arbejde og ud at rejse. Han tænker på at uddanne sig til for eksempel ejendomsmægler eller fysioterapeut senere hen.

Årets første studenter på Herlev Gymnasium, Oliver Marlund (tv) og Theis Elkjær Andersen. Foto: Thomas Frederiksen
Så skulle flaget hejses. Foto: Thomas Frederiksen

Ishockey-spiller

Kort tid efter Theis Elkjær Andersen havde fået huen på, var det Oliver Marklunds tur. Han var årets første HF’er og sådan set også den eneste i år, dette skyldes, at der for to år siden var optagestop på gymnasiet, og dermed blev der ingen ordinære HF-hold færdige i år. Han har gået på en tre-årig Team Danmark-linje, da han spiller ishockey på topplan.

Oliver Marklund er vokset op i Herlev tæt på gymnasiet, hvor han stadig bor, er for et par år siden skiftet til naboklubben Rødovre, som han spiller for i den bedste række. Han har oplevet en god forståelse på gymnasiet for, at han kan gå der, samtidig med han dyrker eliteidræt.

»Lærerne har virkelig været gode og fleksible. Hvis jeg ikke har kunnet være til en time, har de sørget for, at mit skema er blevet justeret,« siger han.

Oliver Marklund satser på, at ishockey de næste par år er klar førsteprioritet. På et tidspunkt vil han gerne studere videre, og her er ejendomsmægler også en mulighed for ham.

Der er translokation fra Herlev Gymnasium & HF på fredag formiddag, hvorefter studentervognene kører derfra rundt i Herlev og nabobyerne. 

LÆS OGSÅ: Trivslen trives på gymnasiet

Årets første studenter på Herlev Gymnasium, Oliver Marlund (tv) og Theis Elkjær Andersen. Foto: Thomas Frederiksen
Og ballonerne kunne lette. Foto: Thomas Frederiksen
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!