
“Hvis det var liv eller død, var det gået galt”
Familien Kongstad har oplevet tre gange, at ambulanceredderne måtte tage elevatoren, fordi ambulancen ikke kunne komme ind til parkeringsdækket i bymidtecentret.
»Ring 112, ring 112,« lød det fra Ole Kongstad 3. november i fjor, da han faldt om i sin og hustruen Jettes lejlighed i Taghaverne på toppen af Herlev Bymidte Center.
Jette Kongstad ringede 112 og gik ud på parkeringspladsen for at vente på en ambulance. Hun blev ved med at vente et godt stykke tid og kunne ikke forstå, hvorfor den ikke kom.
De var overraskede over, at de ikke kunne køre op
Revne i hovedpulsåren
Efter et stykke tid kom redningsmandskabet op med en båre, efter de havde taget elevatoren på noget besværlig vis, fik hun at vide af dem.
Ole Kongstad havde en revne i hovedpulsåren og var efterfølgende indlagt flere uger, de første ni dage uden man kunne kontakte ham.
Med en så alvorlig akut hændelse tænker Jette med gru på, at få minutter eller sekunder kunne have kostet hendes mand livet, fordi ambulanceredderne ikke havde ordentlig adgang.
LÆS OGSÅ: Herlev Kommune vil have rettet op på adgangsforholdene for ambulancer
Reddere måtte vises vej
To gange efterfølgende, en gang i december og en gang i februar, har de været ude for det samme med en ambulance, disse gange i mindre alvorlige situationer, hvor der blev ringet til akuttelefonen 1813.
I begge tilfælde holdt ambulancerne på gadeplan ved centret, og ved situationen i februar måtte Jette og Ole Kongstads søn Karsten hjælpe redderne med at vise dem vej op. Der er ikke nogen nem og lige adgang med elevator op til boligerne med en båre.
»Hvis det var liv eller død, var det gået helt galt. De var overraskede over, at de ikke kunne køre op,« fortæller Karsten Kongstad Jakobsen.
Jette og Ole Kongstad understreger, at de i alle tilfælde har været særdeles tilfredse med redningsmandskabets indsats, når de er nået frem.

LÆS OGSÅ: Det skal der ske på Netto-grund
Der er lukket for kommentarer