Herlev Bladet

Hvor meget hjemmehjælp får man i Herlev?

Læserbrev fra: Ina Strøjer-Schmidt (F), Kandidat til Folketinget

HJEMMEHJÆLP Der er stor forskel på, hvor mange timer hjemmehjælp man får, afhængig af i hvilken kommune man bor. I de kommuner hvor borgere over 80 år modtager flest hjemmehjælpstimer ligger antallet i gennemsnit på fem timer om ugen, hvorimod man andre steder må nøjes med 1,6 timer. 

I  Herlev Kommune får de + 80 årige i gennemsnit 2,4 timer hjemmehjælp om ugen. 

Der er også stor forskel blandt kommunerne på, hvor mange af deres borgere over 80 år overhovedet får tildelt hjemmehjælp. Det svinger fra at i en kommune får halvdelen af de 80 årige hjemmehjælp, hvorimod det andre steder kun er hver femte. I Herlev Kommune er det omkring hver fjerde borger over 80 år, der får tildelt hjemmehjælp. Der skal tages forbehold for, at tallene kan påvirkes af, hvor mange borgere der bor i plejeboliger i kommunerne samt at der i nogle kommuner bor ældre, der har brug for mindre hjælp.

Men der er forskel på, hvor meget hjælp man kan få som ældre afhængig af i hvilken kommune man bor, og dette er en politisk prioritering. Der er noget grundlæggende uretfærdigt i, at svage borgere får dårligere hjælp, fordi de bor i den “forkerte” kommune. Hjemmehjælp bør ikke påvirkes af hvor man bor, men gives på  baggrund af en faglig vurdering og tildeles dem, der har behov for hjælp.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....