Kagsåparken lukkes af
I forbindelse med at Kagsåparken skal ombygges til en såkaldt regnvandspark som bolværk mod fremtidens massive mængder nedbør, lukkes parken nu af for brug de næste fire år.
Klimaforandringer betyder vildere vejr, og vildere vejr betyder hårdere levevilkår. Ikke mindst for landets mange boligejere, der i disse år oplever hyppigere forekomster af især oversvømmelser som konsekvens af kraftigere regnskyl.
Boligområderne ved Kagsåparken er ingen undtagelse. Kagsåøen langs Motorring 3 og på tværs af Herlev og Gladsaxe kan nemlig under skybrud nemt gå over sine bredder og forårsage oversvømmelser. Som beskyttende foranstaltning mod netop det naturfænomen lukkes parken nu for brug de næste fire år.
Det sker helt præcist den 14. august i forbindelse med HOFORs og Novafos’ store anlægsarbejde, som skal ombygge Kagsåparken til en såkaldt regnvandpark, der i 2028 skal stå klar til at kunne tage imod op til 100.000 kubikmeter regnvand i lavninger og regnvandsbassiner, oplyser Novafos i en pressemeddelelse.
Bedre vandkvalitet
Foruden regnvandsbassiner, hvor regnvejr vil blive ledt hen via strømrender, vil spildevand blive transporteret i en to kilometer lang bassinledning, der skal etableres én til seks meter under jorden.
Tiltag, der i sidste ende også skal højne vandkvaliteten i Kagsåen og Harrestrup Å samt områdets øvrige moser og søer på grund af færre kloak-overløb til vandmiljøet.
Derudover vil parken også blive reetableret med mere plads til natur, biodiversitet og flere rekreative aktiviteter, skriver Novafos.
Artiklen fortsætter under billedet.
Alternative ruter
Den længerevarende lukning af parken som følge af det omfattende anlægsarbejde sker ifølge Novafos især af sikkerhedshensyn til gående og cyklister.
»Det er for farligt at have cyklister og gående sammen med de store arbejdsmaskiner i parken,« lyder det i pressemeddelelsen fra Lars Skårup, forretningsdirektør hos Aarsleff, som skal stå for selve anlægsarbejdet.
Man kan se forslag til alternative ruter på skilte ved parken og på projektets hjemmeside, www.novafos.dk/kagsaa.
Samtidig oplyses det, at det under anlægsfasen stadig vil være muligt at komme på tværs af parken ved Kagsåvej og ved Juni Allé og Ederlandsvej.
Støj og gener
Novafos meddeler ydermere, at anlægsarbejdet vil medføre gener som støj og vibrationer for de nærmeste naboer til parken fra lastbiler, der kører med jord og materialer, og fra gravearbejde og andet anlægsarbejde, såsom fældning af træer og rydning af beplantning, dér hvor det er nødvendigt.
Desuden vil det også være nødvendigt at sætte spuns flere steder i parken, primært ved større byggegruber for bygværker, og i første omgang fra Herlev Ringvej, tilføjer Novafos og bemærker, at anlægsarbejdet vil være delt op i flere etaper i løbet af de næste fire år.
Kagsåparkens regnvandsprojekt er et samarbejde mellem Herlev Kommune og Gladsaxe Kommune samt de to kommuners forsyningsselskaber HOFOR og Novafos. Projektet koster cirka 700.000.000 kroner at anlægge.
Der er lukket for kommentarer