Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kom med bag kulissen på forestillingen ‘Elisa og Havheksen’

Den Kreative Dramaskole slår i dag dørene op til Herlev Teaterbio, når deres nye forestilling ‘Elisa og Havheksen’ har præmiere. Herlev Bladet fik lov til at være med til en gennemspilning af forestillingen torsdag eftermiddag. Her mødte vi to af de dramaelever, som er med i weekendens forestilling.

Det er torsdag eftermiddag, og klokken nærmer sig 16.30. Når man kigger ind ad vinduerne til Herlev Tearterbio, ser der helt tomt ud. Men træder man ind ad døren til teatersalen, er en masse dygtige og spændte børn og unge mennesker ved at gøre sig klar til at træde op på scenen.

Teaterbiografen er et stort rum med mørke vægge. Lyset er stadig tændt, men belysningen er dæmpet. De røde, bløde biografsæder er næsten helt tomme. Det er kun på de første to rækker, der er nogen at spotte. Her sidder en gruppe børn klar i deres kostumer og venter på, at gennemspilningen går i gang.

Der er en summen af børnestemmer og latter. Stemningen er god, men der er lidt forvirring i salen. Lige om lidt starter gennemspilningen af forestillingen ‘Elisa og Havheksen’, som har præmiere i aften fredag den 4. marts og opføres flere gange i løbet af weekenden. De sidste børn hjælpes i kostumerne, og pigernes hår bliver sat. Alle børn er nu ved at finde sin vej ind i teatersalen.

‘Elisa og Havheksen’ opføres flere gange i løbet af weekenden. Her kan 13-årige Giyan (tv.) opleves på scenen. Han glæder sig til at se publikums reaktion på forestillingen. Foto: Palle Bo Nielsen.

Showtime 

»Hvis I skal hente nogle ting. Vand. Manus. Så er det nu,« siger dramaskoleleder Ronnie Jeppesen, som er forestillingens instruktør.

Med ét rejser de spændte børn sig fra biografsæderne. Med vandflasker, kostumer og manuskript i hænderne løber børnene op ad trappen til scenen, og forsvinder ud bagved det sorte tæppe, der er scenens bagvæg. Småsnak, hvisken og fnisen kan høres bag ved det sorte tæppe.

»Så er det nu,« siger Ronnie Jeppesen til de spændte børn på scenen.

Der bliver stille. Lyset i salen slukkes, og der kommer spotlight på den store, sorte scene. Ind på scenen træder spændte og forventningsfulde børn. Det er showtime, og forestillingen går i gang. Krapper, havfruer, fisk, svaner, havvagter, prinsesse og prins. På skift kommer de ind på scenen i deres flotte kostumer, når det er tid til deres scene og replikker.

»Vi holder lige fem minutters break,« siger Ronnie Jeppesen højt i salen, så alle børnene kan høre det.

Efter ca. en halv time på scenen er der en lille pause i forestillingen. Døren til salen åbnes, og sollyset skinner ind i den mørke sal. Børnene sætter sig igen på de tomme biografsædder, og finder vandflasker og kiks frem. Summen af snak og fnisen breder sig igen i salen.

Vesta på 13 år glæder sig til at stå på scenen igen, når forestillingen ‘Elisa og Havheksen’ opføres her i weekenden. Foto: Palle Bo Nielsen

Spændte skuespillere

I pausen møder Herlev Bladet to af forestillingens skuespillere. Det er Vesta og Giyan, der begge er 13 år, men det er langt fra første gang, at de står på scenen. Vesta har lavet teater i syv år, og selvom hun er nervøs og spændt, så glæder hun sig til at forstillingen har præmiere.

»Det bedste ved at spille teater er, at se stykket komme sammen og blive til en stor ting. Og også den oplevelse man har, når man står på scenen,« siger Vesta.

Også Giyan er garvet på teaterscenen. Han har nemlig spillet teater i 8 år. Når han går ind på scenen bliver han også nervøs, men ligesom Vesta er han spændt på at fremføre forestillingen i weekenden.

»Jeg glæder mig til at se, hvad publikum synes om forestillingen,« siger Giyan med et smil.

Både Giyan og Vesta fortæller, at de synes, det bedste ved at spille teater er det sammenhold, som de får ved at være med. De er glade og spændte på at stå på scenen, når ‘Elisa og Havheksen’ har præmiere.

Den første forestillingen er i aften fredag den 4. marts, men vil blive fremført seks gange i løbet af weekenden. Den sidste forstilling er søndag den 6. marts. Det er i Herlev Teaterbio, at forestillingerne fremføres.

LÆS OGSÅ: Herlev er klar til at tage imod de første flygtninge

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!